Oppheng

 

Tofteloftet har utvikla tre spesialteknikker for oppheng. Hensikten er at det spesielle ved bildene skal komme tydelig fram.

Hovedsaklig selges motiver med den ramminga de nå er lagerført med. Ta kontakt. Andre løsninger kan bestilles. Da kan det være inntil 4 ukers leveringstid.

A. Ordinær innramming

For alle flate trykk av både fotofat, brettebildemotiver og miniatyrer tilbyr vi ordinær innramming - gjort av vår faste og rimelige rammemaker, Rammegutta. De har spesialisert seg på cellulosebilder, og tilbyr et breidt sortiment vanlige rammer. Det vanlige løsninga er svart ramme med kunstglass.   Ta kontakt.

 

B. Sveveramme

Sveveramma er spesialkonstruert i massiv tre. Det blir liggende luft mellom ramma og trykket. Avstanden kan varieres. Følelsen blir en slags bilde på boks for Brettebildene, og de stikker utafor ramma.

For fotofat og småtrykk legges arket så vidt innafor sveveramma. Avstanden kan her også reguleres. 

C. Fleksiramme

Det trykte arket plasseres helt ensomt mellom to pleksiglassplater. I trykkene med 3D er det sparra ut hull i den bakre plata for å gi plass til den unike fotofatgropa.

Dette gir en stram image i samspill med papirmassearkets  organiske uttrykk. 

Framsida finnes i to varianter - tett eller med det vil kaller "norsk åpning". Norsk åpning innebærer at tilsvarende kvadrat er åpen foran slik at gropa kommer enda tydeligere fram. Pleksiglassplatene holdes sammen med 12 runde spesialnagler i stål på de store fotofata, 8 på de små Miniatyrene.

D. Bakramme i tre

Denne ramminga egner seg for kunder som er haptikere - som altså liker å berøre. Ramma plasseres helt ut i kanten og dermed usynlig bak på bildet – slik at papirmassearket henger fritt og synlig. Vanlig bildeoppheng.