Nyheter/hendelser

Åpen dag - PlakatÅpen Dag - Tofte næringspark  

 

En håndfull år før celluloseproduksjonen på Tofte blei lagt ned så Tofteloftet lyset. Vi så strukturen i arkene, kjente hvordan de kunne brettes, fant ut at de kunne trykkes foto på og dermed bli noe ganske annet enn papir.

Du husker kanskje fotofatene, mappene og kortene?

Nå er vi tilbake – med ekte vare – cellulosekunst fra den gang da.

Kjøp som gave, til deg sjøl eller til noen som ikke husker Sodahuset, dampen og hvor vennlig myke cellulosearka når de var helt ferske. Det er snart både farsdag og jul.

Hilsen Tiril b Bjørkvold og Svein Erik BakkenKlar for utstilling igjen

Tofteloftet er invitert med på en stor kunstutstilling som åpner på Asker museum søndag 29. august 2021. Vi er representert med to bilder skapt i forbindelse med nedleggelsen av celluloseproduksjonen på Tofte i 2013. Utstillinga står ut februar 2022.

 

Gjenåpner kunstsalget

Da Sødra Cell Tofte i 2013 la ned cellulosproduksjonen, valgte vi å satse på å selge egen og andres kunst gjennom Holmsbustuene galleri - etablert i Holsmbu november 2014. Stor suksess i fem år, men dørene blei stengt mai 2019.
Når koronaen slipper taket, velger Tiril i september 2021 igjen å gå ut med tilbud på vår egen kunst til både den kunstinteresserte og lokalinteresserte allmenheten. Presentert gjennom denne nettsida - med utsalg på Tyristubben 11 A på Tofte. Ta kontakt (900 11 856) for å få en uforpliktende visning enten hos meg eller hos deg.

 

Salgsutstilling i Göteborg  

 

Tofteloftet har nå 20 bilder stilt ut for salg i Konstomaten hos SCA i Göteborg. Hvem er SCA?
"SCA är en av världens största aktörer inom personliga hygienprodukter, världens tredje största mjukpappersföretag och en av Europas mest lönsamma producenter av skogsindustriprodukter. SCA har omkring 44 000 medarbetare. Omsättningen 2015 var cirka 12,3 miljarder euro. Försäljning sker i cirka 100 länder " Så interessen for cellulose har vi felles, ja.

 

Granskogen blømmer  

Han visste akkurat hvilken Børlitekst og motiv han ville ha, Sjur Haanshus, leder av Skogbrukets kursinstitutt som holder til på Biri. For dette var noe som stod han nær. Men ettersom bestilling blei gjort på en tid med lite granblomstering, inngikk Tofteloftet denne gang et samarbeid med Norsk institutt for Skog og Landskap ved John Y. Larsson. Resultatet bli akkurat så skaunært som det skal være, og Haanshus kjøpte likegodt hele serien med 30 eksemplarer. Det skal bli spennende hvor fort de er gitt bort til gode anledninger og flinke folk. 

 

Aksjonærgave  

Stangeskovene skulle ha generalforsamling og ville gi sine aksjonærer noe ordentlig. De falt for Hans Børliproduktet vårt. De ba om egne bilder, og det fikk de. I serier på 30, nummerert og signert på vanlig vis, men eksklusivt valgt ut til Stangeskovenes aksjonærer. I alt 120 gaver med Børli bildedikt blei delt ut. Om aksjene umiddelbart steig i verdi, vites ikke, men en investering et godt forhold var det utvilsomt.  

 

 

 

 

Sigbjørn fant fram pæ'æng 

 

Som finansminister ble Sigbjørn Johnsen kjent for å snakke om «pæ’æng». Når han fikk nyss om bildediktgavene med Børlitekster på, klarte han som Fylkesmann å finne fram nok til å bestille av Tofteloftet. Det er ingen hemmelighet at Johnsen har vært begeistra for Børlis tekster i mange år. I dette formatet blir det ekstra gjevt.

 

Så fort kom nummer to 

De hadde vært kjærester i sju år. Og det var ikke alle åra han hadde huska på å markere dagen. I år skulle det bli annerledes. Han kontakta Tofteloftet. Resultatet blei et nærportrett av deres felles favorittkatt i fotofatformat. Av rein diskresjon viser vi verken bilde av kjærestene eller katta her, men oppfordrer folk til å tenke like kreativt når det gjelder foto på celluloseark. Hurra for en ekte kjærlighetskattegave.

 

Lanserer ny kortkolleksjon

 

I forbindelse med 1 årsjubileet lanserer Tofteloftet ny kortkolleksjon - i tre ulike størrelser finner du fra i dag nye fotoblikk på nærnaturen og noen foredla klassikere. Emma Krane Mathisen har jobba i ulike roller for Tofteloftet i mange år. Hun er nå blitt 16 år og har ansvar for halvparten av motivene. Hva synes du om denne - som vi sammen har kalt Sterk himmel....

 

 

Galleri Tofteloftet fyller ett år 

 

En telefon til kommunen like får påsken førte altså til at galleri Tofteloftet fikk etablert sitt vindu mot verden – i den ærverdige Schulerudgården over restauranten Brdr Jensen i Holmsbu sentrum. Hit kommer tusenvis av besøkende årlig for å kjøpe bilder, kort og mapper. På kjøpet får de også besøke to andrelokale kunstnere og siden november – tvers over gangen – også utstillingene i Holmsbustuene. Sjekk ut dette på egne nettsider og facebook.

 

Første privatkunde trykker egne foto 

 

Dette har vært tilbudet vi har gitt til gjestene på Galleri Tofteloftet:

Få dine egne, private bilder presentert på unike celluloseark!

Har du et motiv du kunne ha lyst til å få trykket på celluloseark, gjør vi gjerne en jobb sammen med deg for å finne ut hvordan det best kan løses. Dette de rådende betingelsene:

Fotografiet bør være 1, helst 2 MB

Send inn et eller flere motiver Så vurderer vi i første omgang om vi tror det vil egne seg for denne typen kvadratisk trykk på et annerledes materiale.

Bankmann Strøm slo til og fikk laga to fotofat og to brettebilder som skal pryde hans nye leilighet. Dette motivet er fra Venezia. Gratulerer som førstemann ut

 

 

 

 

Politisk gavebilde for LO Oslo

 

For LO Oslo er det viktig at gaven de gir besøkende er norsk og skikkelig, som de sjøl uttrykker det. Det finnes mange som pønsker ut gode produkter i Norge, men antallet som faktisk også produserer her hjemme er ifølge LO Oslo så synkende at det er blitt en utfordring for organisasjoner som ønsker å gi bort noe ekte norsk. Tofteloftet er helnorsk fra A til Å og er stolt av å fra nå kunne levere et spesialutvikla, politisk gavebilde LO Oslo skal spre til gjester fra hele verden. Motivet er sammensatt av bilder fra ulike politiske demonstrasjoner siste år.

 

 

Hans Børli bildediktgaver

 

Skauens dikters ord trykka på ark av rein trefiber. Og med Tofteloftets fotografier som bakgrunn. En fornyelse av den gamle tradisjonen Hustavle-porselsensplaketten som i mange år pryda bestemødres kjøkken.

I første om gang tre Børli-tekster i signerte, begrensa opplag. En salgssuksess som bildegaver fra dag en – både innkjøpt av organisasjoner og til en kommende 50 årsdag.

 

 

 

 

Åpner Hurums første helårsåpne galleri

 

Palmelørdag 2014 klokka 12 åpner Hurums første helårsåpne galleri - Holmsbustuene. Allerede fra første stund vil det her være salg av verk laga av kunstere med nasjonal betydning fra innen bilder og skulptur i kombinasjon med håndplukka utstillere fra nærområdet Østafjells. Du vil finne dem opp den grønne trappa.

 

Det er Svein Erik Bakken og Tiril b Bjørkvold i samarbeid med den kjente galleristen Harald Kjeldaas som står bak det nye galleriet i Storgaten Ovenpå i Holmsbu sentrum. Bakken og Bjørkvold etablerte i 2006 Tofteloftet og påsken 2014 åpnet de Galleri Tofteloftet i Holmsbu. Og nå vil de bruke denne ærverdige lokalene til å stille ut kunst av enda fler.

 

Første med flere formater

Trelastprodusenten Bergene Holm er den første som har kjøpt inn bildegaver i tre ulike formater. Alle bildene kommer gavepakka og fordeler seg på tre ulike prisklasser. Dermed kan man kanskje si at de har gitt seg sjøl en god mulighet til å differensiere mellom de store, de enda større og de helt spesielle anledninger.

Skrinet med det rare i

Første uka i oktober mottok redaksjonene som er medlemer i Landslaget for lokalaviser en spennende markedskasse Som lederen skreiv: «Denne veka bør du sjå etter LLAs markedskasse som vi lanserte på Solastrand fredag, og som no er på vei ut til alle avisene. Her finn du praktiske verktøy og reklamerekvisita, som kan brukast overfor lokale kundar.» Og blant produktene var Tofteloftets feststemte Trio trekort. «Denne veka bør du sjå etter LLAs markedskasse som vi lanserte på Solastrand fredag, og som no er på vei ut til alle avisene. Her finn du praktiske verktøy og reklamerekvisita, som kan brukast overfor lokale kundar.»

Og blant produktene var Tofteloftets feststemte Trio trekort.

Ballongbad

187 besøkende på to høsthelger, tre bilder og mange kort og mapper solgt. Det er status for Galleri Tofteloftets første deltakelse på Kunst rett vest. Vi er godt fornøyde og har så vidt vi veit tatt årets besøksrekord på Hurum. Tall for hele regionen er rett rundt hjørnet. Enn så lenge tar vi et velfortjent ballongbad.

 

Fra sykler til lokale kunstere

Går du inn i foajeen på Rådhuset i Sætre nå, er det stilt ut hybridsykler og turstikart. Et tegn på at sommeren ikke er helt over, kanskje? Men fra torsdag 11. august skal verkene som de 6 Hurum-kunstnerne som i år er med i Kunst Rett Vest ønsker å stille ut være på plass.

Kultursjef Anne Berit Sørli tar her imot Tofteloftets motiv fra Betelbekken på Tofte. Bekken utgjorde det gamle skillet mellom de to Tofte og Sagene, men i dag er de to samfunnene langt på vei smeltet sammen. De har til og med felles musikkorps. Men isen som blei fotografert en novembermorgen er ikke smelta. For den visuelt fantasirike byr den på mange motiver, men tittelen er Isfosshjerte. 

Da er verket innlevert

Da er Motorsagmoro innlevert og skal etter hvert finne sin plass blant verk fra 106 andre kunstnere på en store kollektivutstillinga for årets Kunst Rett Vest som altså er Vestregionens største satsning innen kultur. Fellesutstillingen for Kunst rett vest 2014 blir i det vakre gamle industriområdet Berger, på grensen mellom kommunene Sande og Svelvik. Fossekleiva Kultursenter Alle er velkomne til åpning av kollektivutstilling i Fossekleiva  11. september kl 19. Den utstillinga vil være åpen daglig 12-19 til og med 21. september. Galleri Tofteloftet vil i forbindelse med Kunst rett vest også holde åpent kl 12- 17 i Storgaten Ovenpå i Holmsbu 13.- 14 og 20. – 21. september.

 

 

Utstillingsåpning på Nesbyen i Hallingdal

 

Tofteloftet har laga noe helt nytt som vises fram for første gang på under Kjerringtorget 2014 på Nesbyen i Hallingdal. Tove Klevjer åpner sin første separatutstilling i Galleri Bjørnsen lørdag 30. august klokka 10.00.

Klevjer sier sjøl: I denne prosessen valgte jeg bl.a en spennede samarbeidspartner: Tofteloftet ved Tiril b Bjørkvold. Teknikken hennes er en prisbelønt industriell fotokunst: Fibre Expressions. Hun har trykket noen av mine tekstilkunstutrykk. For at dette skulle la seg gjøre har jeg også jobbet tett på fotograf Eli Lea. 3 formidlere måtte til! Disse bildene presenterer jeg på utstillingen min. Det å ta kunsten sin over i en annen platform - røttene våre over i en annen plattform - har vært en spennede og lærerik prosess. Røtan våre på nytt!  enda nyere:  Fotografier med utsnitt fra disse kunstputene trykkes av Tofteloftet.

 

 

Samarbeidskunst - korssting på cellulose

Tove Klevjer bearbeider tekstiler fra folkekulturen. Hun tar tak i høytidelig traderte korstingsmønstre og hiver dem over i nye sammenhenger. Der det ikke lenger handler om å produsere på nytt det bestemor har laga, men å  finne helt andre nøkler for estetisk uttrykk. Plutselig blir den turkise fargen, som egentlig har en beskjeden plass i bestemors mønster, selve nøkkelen for at noe nytt skjer – Tove Klevjer finner et 4 år yngre stoffbit som verken er brodert eller ull, men som har akurat den riktige løden. Skinnimitasjon. Hun hever seg over regler om elastikk, tjukkelse og tradisjonell tenkning om hvordan stoffer kan settes sammen. Med dype røtter i bondekulturen skaper hun noe nytt. Og så enda nyere:  Fotografier med utsnitt fra disse kunstputene trykkes av Tofteloftet.

Konklusjonen er klar: Aldri har celluloseark framstått så taktilt, så nært og så rått som når fotografier  fra Tove Klevjers kunstputer er overført på dem. Og kanskje cellulosebildene bidrar til forståelsen av hva bestemors korssting inneholdt av krutt – sett med nye blikk både herfra og derfra.

 

 

Salg i alle formater

Sommeren 2014 har vi brukt på å drive Galleri Tofteloftet som holder til i Storgaten Ovenpå i Holmsbu, i 2. etasje over restauranten Brdr. Jensen. Vi har solgt bilder i alle formater og er godt fornøyde med det. Bildene havner både på lokale hyttevegger, hos fastboende både i Holmsbu og andre steder på Hurum, mange andre steder i Norge og til og med det store utland. Første privatkunde som slo til på vårt nye tilbud om å trykke motiver folk sjøl har tatt på våre unike celluloseark, valgte seg Brettebildeformatet. Ekstra stas er det at personene på bildet skal få bildet overrakt som presang en av de nærmeste dagene. Vi holder Galleri Tofteloftet daglig åpnet til og med søndag 17. august. Da går vi over til å holde værstyrt helgeåpent.

 

Region Vestviken slår til   

Under sitt besøk på Galleri Tofteloftet faller Region Vestvikens administrative leder Jan Erik Lindø for det rykende ferske motivet, Knuppekrans, som vi har tatt på Eplegården i Hurum. Regionrådet blei oppretta 2012 og skal knytte de tre kommunene Lier, Røyken og Hurum tettere sammen. Og selv om ikke motivvalget av epleknupp og blomst er votert igjennom på høyt byråkratiske fellesnevnernivå, er det ingen tvil om at fruktdyrking er ett av mange elementer de tre nabokommunene deler. Bildet skal visstnok etter hvert gis bort. Vi kan selvsagt ikke nå verken røpe når eller til hvem.

 

Verdens første drikkebrikker med dobbeltsidig varmepreg  

 

Pinsehelga lanseres verdens første drikkebrikker med varmepreg. 10 centimeter i diameter og perfekt underlag for drikkevarer både med og uten kullsyre. Så ta en tur til Brd. Jensen i Holmsbu og nyt ikke bare maten, utsikten og folkelivet. Er du i modus for Kunst & håndverk, får du tips om gode lokale håndverkere på den ene siden av drikkebrikka, og invitasjon til å komme på kunstutstillinger i 2. etasje på den andre. Tar du drikkebrikka med når du kommer opp, vanker det et aldri så lite lanseringstilbud hos produsenten av brikkene, nemlig Tofteloftet

 

 

Kunstforening på Rådhuset  

 

Tirsdag 6. mai var 25 medlemmer av Nedre Eiker kunstforening på besøk i eget Rådhus. De ønsket å høre historien om hvordan de mange orkideene i kommunen fikk bli hovedutsmykking i kommunens storstue. Kultursjef Jorunn Larsen og Tofteloftet fortalte og viste rundt. For orkidébildene henger både høyt og lavt, i ganger og på kontorer. Og det var ikke tvil om hvilket bilde som var kunstforeningas favoritt. 

 

 

 

 

Festomslag  

Stor stas og pynta bord for borgerlig konfirmant i Holmsbu første helg i mai. På bordet står et festhefte - med konfirmantens biografi, bilder fra barndom og tidlig ungdom, festmeny, hilsen fra foreldra og karakteriserende stikkord av den unge mannen. Mor har laga 8 siders innstikk, Tofteloftet har levert festomslaget.

 

 

 

Tofteloftet åpner galleri i kunstnerfellesskap

 

Lørdag 12. april, altså palmelørdag, klokka 12, åpner Galleri Tofteloftet. Vi blir en del av kunstnerfellesskapet som holder til i Holmsbu, i den store, ærverdige Schulerudgården midt i hjertet av denne billedkunsthovedstaden på Hurumhalvøya. Kaster du et blikk opp fra Brd. Jensen, finner du oss opp den grønne trappa sammen med Pirk animasjon, maler og komponist Ragnar Haug, galleri Moseng og galleri Solbjørg Wold.   

Tofteloftet vil ha salg rett fra vegg av fotokunstbilder i mange formater og prisklasser, kort og ikke minst eksklusive mapper som ikke har vært på det åpne marked tidligere. Alt trykka på den lokale og tradisjonsrike industriråvaren celluloseark. Vi vil holde åpnet 12-18 på de røde påskedagene og ellers hver helg fram mot skoleferiestart, deretter hver sommerdag. Velkommen til nye og gamle kjente. Og selvsagt har vi ekstra gode åpningstilbud.

 

 

Ung og ivrig vinner 

 

70 av de deltakende fotografene valgte å delta i Tofteloftets lotteri på stand hos Norges Fotografforbunds landsmøte 23. – 26. mars. Premien var å få trykka og gropa ett av sine egne motiver på celluloseark. 22 år gamle Solveig Iren Valstad fra Stjørdal vant. Hun har gått på Norges Kreative Fagskole og er nå læring hos fotograf Eir Jørgen Bue i Stjørdal. Her er vinnerbildet som altså nå trykkes og gropes på denne unike måten. Samtalen med alle 70 var preget av nysgjerrighet fra en bransje som stadig er på jakt etter nye produkter for at kunder skal inspireres til å ikke bare ha hele livet mobilkamerafotografert liggende på harddisken, men faktisk lager bilder til å henge på veggen.

 

 

 

Tofteloftet med samarbeidsnyheter   

Aktbilder fotografert av Marion Haslien trykka på Tofteloftets celluloseark, påført den karakteristiske tredimensjonaliteten i senter av bildet. Både Haslienfotografene og Tofteloftet gleder seg til å vise dette fram for første gang, og setter stor pris på at det kan skje overfor deltakerne på landsmøtet i Norges Fotografforbund siste helg i mars. Haslien er prisbelønt flere ganger, fire år på rad som Østfolds beste NFF-fotograf. Et av hennes hovedideer har vært å levere ferdig produkt med røtter i en god, gammeldags håndverkstradisjon. Dermed passer de helt spesielle trykkemetoden, og presentasjonen av fotofat fra Tofteloftet ypperlig. Les mer om Haslienfotografene HER

Södra gir bort sitt eget

Södra har lenge vært på jakt etter å kunne fornye gavene sine. En ubetinga suksess har en periode nå vært den spesielle kokeboka Södra fikk laga på bakgrunn av bedriftens egne medarbeideres oppskrifter. Den er nå utsolgt og da velger Södra Innovation å kjøpe inn esker med kort laga av sin egen cellulose. Eskene Tofteloftet lager kommer gavepakka og pynta med informasjon om Södras virksomhet og kortenes cellulosehistorie. Så nå kan Södra virkelig være stolte av å gi bort sitt eget. 

Bruker gavebildene flittig

Nedre Eiker kommune har mye av sin identitet knutta til viltvoksende orkideer.  I tillegg til utsmykkinga Tofteloftet har laga på Rådhuset, bruker kommunen disse bildene i mindre format som gaver til mange ulike anledninger. Så mange er anledningene blitt at  fagansvarlig ved politisk sekretariat Ine Haugan nå bestiller flere ferdig gavapakka, kortreiste blomsterbilder trykka på et annet av kommunens historisk sentrale materialer, nemlig celluloseark.

 

Ny runde med Arbeiderpartiet

Det nærmer seg tid for årsmøter i lokallag rundt omkring i landet. Arbeiderpartiet har gjort det til en tradisjon å bruke denne anledninga til å dele ut hedersgaver til folk som har vært medlemmer av partiet i mange år. De som har vært med i 50, 60 og 70 år får altså et bilde Tofteloftet har utvikla i samarbeid med Arbeiderpartiet der den klassiske plakaten «By og land- hand i hand» er gjengitt trykka på papirmasseark.

 

Hva gir man en nestor som gir seg

 

Disponent Arve Ulfsbøl (til venstre på bildet) har vært et helt arbeidsliv i treforedlingsbransjen. Han har både hatt sentrale bransjeverv, vært styreleder i Treindustrien og ledet produksjonen på Vikodden i mange år før han ble leder for Eidskog Stangeskovene.  Hva er bedre da enn å gi han noe helt nytt som samtidig har røttene trygt planta i treforedling, tenkte Per Morten Wangen (til høyre på bildet) som nå overtar Ulfsbøls jobb, og kjøpte Tofteloftets brettebilde "Barklag". Spesielt falt den tredimensjonale opplevelsen treramma og brettekonstruksjonen gir bildet i smak.

 

 

Foreløpig privatrekord

Hun var av de første som kjøpte brettebilde. Det ga hun bort i bryllupsgave. Så kjøpte hun ett til og ga bort til rund dag.

Privat kjøpte hun Fotofat og hang i stua for flere år siden. Og denne måneden kjøpte hun først em miniatyr til et brudepar før hun tagg familien om ikke de kunne forære henne et miniatyrbilde til bursdagen. De hørte på henne, så nå henger det både et lite og stort bilde fra Tofteloftet i stua. Så vidt vi veit, er hun foreløpig aleine om det. Og dette motivet er altså siste tilskudd til samlinga.

 

 

Hurum Næringsråd satser på lokale gaver

 

Et glimrende foredrag, en jubilant, en tilreisende prominenser på seminar – anledningene kan bli mange i tida framover. Hurum Næringsråd tar tak i både den stolte industrikulturen i kommunen og nyskaping med fototrykk på celluloseark når de nå har kjøpt inn gavepakka bilder fra Tofteloftet som de skal gi bort ved gitte anledninger.

I alt fire ulike, naturnære motiver venter de som fortjener det.

 

 

Overraskelser av DuraPulp

 

 

For å overraske og fortsatt inspirere alle som på ulike vis deltar i Södras prosjekt med å utvikle DuraPulp, kjøpte Södra Innovation til jula 2013 inn en serie med 4 ulike naturmotiver trykka på A4plater Durapulp. Resultatet var et usedvanlig lekkert produkt som forhåpentligvis gleder mottakerne. Södra har nettopp fornyet sin satsing på dette biokomposittmaterialet DuraPulp og det skal bli spennende å se hvilke nye bruksområder som dukker opp etter hvert. Her gjengir vi bare ett av motivene.

Spesialbilde til fabrikksjefen

Ledergruppa ønska å gi sjef Christen Grønvold- Hansen ved fabrikken på Tofte en helt spesiell gave når fabrikken stopper høsten 2013. Valget falt på et fotofat med vinkende grønne nåler lagt i gropa i sentrum av bildet, omkransa av historiske bilder fra fabrikklivet. Ikke vanskelig å se de vinkende nålene som et tegn på farvel.

For den kyndig kan man i motivene som er trykka rett på fleksifronten kjenne igjen Sodahuset, kokeren, lossing av tømmer, flis, tørkemaskina og selve fabrikkområdet med holmene i horisonten.

 

 

 

 

 

Landbruksdepartementet skaffer seg gavebilder

 

Fordelt på fire ulike motiver kjøper Landbruks- og matdepartementet inn en god porsjon bilder fra Tofteloftet. Gavepakka og med en hilsen fra giveren bak på eskene skal disse 1-2-tremassebildene i løpet av den nærmeste tida antakelig brukes som gaver ved anledninger der departementet vil vise at de setter pris på innsatsen til innledere, kursholdere og ved besøk både ute og hjemme.

  

Kjøp bilder fra Tofteloftet direkte på nettsted for kunst hos artroom.no

Tofteloftet her nå blitt en del av det gode kunst-nett-selskap. Flere av våre verker er nå utplassert på galleri harald kjeldaas sine lokaler i Basaltveien 14, 1359 Eiksmarka. Artroom.no er galleri harald kjeldaas sin nettside. Målet er at Artroom.no skal bli den mest allsidige og interessante nettside for kunstinteresserte. Hovedvekten blir  på original kunst, maleri, skulptur, grafikk, fotografi tekstilkunst og glasskunst. Klikk HER

 

Avskjedsgave til de fabrikkansatte

 

24. oktober inviterer fabrikkledelsen ved Södra Cell Tofte de ansatte til en avskjedsmiddag. 116 år med celluloseproduksjon er over. Som gave får de om lag 300 ansatte et bilde skapt rett ut fra produksjonshverdagen. I samarbeid med fabrikkledelsen har Tofteloftet laga et bilde som kombinerer fotografi av lagret med masseark med den tradisjonsrike bjørnekloa fra merkeøksa som har vært knytta til fabrikken i alle år. På baksiden av bildet er det trykket en avskjedstekst. Teksten finner du HER.

 

 

 

Familie hamstrer bilder

-Helt siden Tofteloftet vant SPCI-prisen på den store trykkfaglige messa i Stockholm i 2008, har jeg fulgt med. Trykking og farger og kjemi er nemlig mitt fag, sier Frank Søby fra Tofte. Og nå var tida kommet til å kjøpe bilder. Han og kona Marit pussa opp stua og får dermed plass til to store fotofat der, i tillegg har de kjøpt flere mindre bilder som de ønsker å gi bort til slekt og venner.

- Nå som produksjonen av ark stopper her på Tofte, følte vi tida var inne for å sikre ossekte minner om denne tida , sier de to. September 2013

 

 

Full pakke til konfirmasjon

 

Mens Tofteloftet lager omslaget, lager konfirmanten sjøl innstikket til invitasjonen. Også takkekortene er av ekte celluloseark og sendes i disse dager ut til tanter, naboer og andre som huska på – den store dagen. Og vi kan bare anta at de solide, stødige takkekortene kommer til å havne både oppå kjøleskap, i hyller og vinduskarmer og minne om den store dagen.

Så gjenstår vel nå å se hvem som blir førstepar ut til å velge dette helt annerledes bilde formatet.  

 

Bryllupsbilde på en helt spesiell måte

 

 

Søndag 15. august arrangerte Grønsand Gård på Storsandstoppen i Hurum sin første bryllupsmesse. Både for å vise hva de dyktigste leverandørene i nærheten kan av veteranbiler, blomster, brudekjoler og kaker. Men også for å vise hvor praktfull storstua på låven på Grønsand gård er for de som vil ha stort bryllup. Tofteloftet deltok og kunne for første gang tilby kommende brudepar å få det store øyeblikk foreviget – som fotofat. Interessen var enorm fra langtidsplanleggende brudepar. Så det gjenstår å se hvem som blir førstepar ut til å velge dette helt annerledes bilde formatet.  

 

 

 

Sommerutstilling stor suksess

 

Fra 15. juni til 28. august har Tofteloftet hatt salgsutstilling på den lokale Café Gjestgiveri på Tofte. Hensikten har vært å vise fram og selge bilder til aktive bruker av Tofte – både fastboende og hyttefolk, gjennomreisende og andre nysgjerrige.

Tofteloftet har solgt bilder i alle formater og med motiver fra både vann, orkideer, tømmer og is. Dialogen vært spesielt tett og god med kunder og andre interesserte som gjennom denne sommeren antakelig har fått et nærmere forhold til hva disse bildene nettopp representerer. Vi takker alle interesserte.

 

 

Kampen for skogsdrift fortsetter

 

Skogen som ressurs fungerer bare så lenge det både dyrkes og hogges. Det er budskapet i Buskerud Senterparti sitt valgkampkort HOGG ET TRE – PLANT ET TRE: Blir trærne stående ubrukt, går de etter hvert over fra å være en Co2renser til å bli et CO2 problem.

Kortet er betegnende nok laga av rein trefiber og blir delt ut i valgkampen - ifølge Per Olav Lundteigen særlig til folk som sier de er miljøvernere, men ikke har tenkt nok over hva det faktisk betyr.

Han sier samtidig at han som politiker skammer seg for at han og de andre ikke har klart å sørge for fortsatt drift av det viktige trekokeriet på Tofte, men sier at han vil fortsette å kjempe for skogen som framtidas grønne karbon.

 

 

 

Tofteloftet fortsetter selv om celluloseproduksjonen på Tofte stopper

Søndag 25. august stoppa produksjonen av celluloseark ved fabrikken på Tofte.

For å sikre seg mulighet for videre drift, har Tofteloftet kjøpt opp ark og lagt på lager. Så drifta her vil fortsette som normalt. Vi lager fortsatt bilder, kort og mapper og anne hva hjertet begjærer.

100-åring feierer med folk flest

 

Opp mot 2000 besøkende var innom skogdagen i Maridalen i Oslo da Norges Skogeierforbund feiret sitt 100-års jubileum lørdag. Mange familier var med hele dagen og fikk med seg både natursti, grillet hjort og små planter med plantelapper av rein trefiber på der budskapet var tydelig: Skog - en del av løsningen på klimautfordringen. Skog i vekst tar opp og lagrer CO2. Bruk av tre som materialer og energi reduserer utslippene.

 

Fullt program for sommeren finner du HER

Kultur som motkraft i en tøff industritid

Etter at de svenske eierne av cellulosefabrikken på Tofte 19. mars i år forkynte at de ville legge ned og etter hvert sa de skulle selge seg ut, står lokalt 295 arbeidsplasser – og 25.000 skauarbeidsplasser i Norge på spill. 1. juli kom beskjeden om at de ønsker å legge ned.  I en sådan stund trenger vi kultur

Vi inviterer til  Kulturelt Gjestebud”.

Frank Tangen med det nystifta Hurum Kulturopplevelser og Tofteloftet tilbyr her voksne som bruker Tofte enten hele året eller om sommeren overraskende og skikkelig kulturopplevelser. Her får du både fordrag og Fibre Expressions. Er du P2lytter til hverdags vil du antakelig trives på Kulturelt Gjestebud. Møt opp på Café Gjestgiveri lørdager klokka 15. Tofte overrasker i sommer.

Nedre Eiker kunstforening på besøk


22 interesserte, blide og  kunstinteresserte tok lørdag 15. juni bussen til Tofteloftet. Her fikk de først være med på avduking -  bilde for bilde av årets sommersalgsutstilling. Deretter fikk de spesialguiding på tørkemaskin 1 på fabrikken for å se konkret hvordan gropa i fotofat lages. Jostein Sjaavaag viste kyndig rundt og ga samtidig også de frammøtte perspektiver på både treforedling og industriarbeidsplasser. Etter to timer dro de videre til Galleri Finsrud i Drøbak før turen gikk tilbake i Nedre Eiker.


Plantelappen lanseres på Verdens miljødag

 

Å dele ut små granplanter har i mange år vært et viktig kommunikasjonsverktøy. På denne måten har folk fått et håndfast bevis på at det nytter, men man må gjøre en innsats. Selv ikke ny skog kommer av seg sjøl. Nå har Per-Olaf Lundteigen i Buskerud Senterparti bestilt en informasjonskravelapp som skal festes på hver lille plante med et klart budskap: Det grønne karbonet er viktig for utviklingen av et framtidsrettet og bærekraftig næringsliv og som et av de viktigste verktøy for en mer klimavennlig framtid. Plantelappen har Tofteloftet laga. Plantene med informasjonskravelappen deles ut flere steder i forbindelse med Verdens Miljødag 5. juni og påfølgende helg.  Den blir også å finne på Skog og Tre 2013 på Gardermoen.

 

Skreddersydd triptykon                        

 

Bildene til Tofteloftet hadde hun møtt da de var utstilt på Fossesholm i fjor sommer. En voksen dame som ikke kunne glemme dem.

I sin moderne leilighet på Hurum var det en vegg hun mente var som skapt for bildene. Spørsmålet var bare hvilke motiver. Hun tok bussen ut på bedriftsbesøk og vi skulle snart komme fram til at her måtte vi finne på noe helt spesielt.

Etter et kort og fruktbart seminar fant hun ut at hun skulle kombinere de to tvillingsbildene Virrevann Ro og Virrevann Uro med Barklag. Montert i hver sin miniatyrramme ble det en spennende løsning. Og Barklag blei plassert i midten.

 

Håndplukka avskjedsgave

 

Etter mange år som lærer var dagen kommet for å gå over i pensjonistenes rekker. Og hva skulle skolen finne på å gi henne i avskjedsgave?  Stor ansvar hviler på den som skal ta den avgjørelsen, men i samarbeid med flere kollegaer fant kontorsjefen ut hva det skulle være – et miniatyrbilde av Buskeruds fylkesblomst – hvit nøkkerose. Som ligger så verdig der og flyter på vannet. Ryktene forteller at gaven ble godt mottatt og kanskje kan gi inspirasjon til ro og flyt i den nye hverdagen.

 

Fant sitt hjerte

 

Det er flere år siden Anne Grete Jagland falt for Stubbehjertet – bestselgeren til Tofteloftet.

Hun var sågar innom og fikk låne med seg bildet hjem for å se hvordan det tok seg ut der på den veggen i stua hun hadde planlagt å henge det. Men det stemte liksom ikke. Lykkelig blei hun da hun oppdaga at det nå også finnes miniutgaver av Stubbehjertet. Nå er det lille, bankende hjertet på plass.

 

Lanserer nyskapende skogsplakat

Er du interessert i å informere i skogen om skogsdrift - uten å forsøple, er Skauplakaten noe for deg. Skauplakaten lanseres nå på Skog og Tre 2013. En prøveutgave ble første gang vist fram på konferansen i fjor.  Siden er plakaten utviklet videre og testet ut i både storm og regn i samarbeid med Skogselskapet Oslo og Akershus. Nå er den klar for å lanseres.

Plakaten er laga av et nytt materiale som Södra har utviklet. Det heter DuraPulp og er trefiber fra cellulose kombineres med fornybare biopolymerer fra jordbruksprodukter. Plakaten vil over tid brytes naturlig ned og inngå i naturens kretsløp. Er du interessert i Skauinfoplakaten, ta kontakt med Skogselskapet Oslo og Akershus eller Tofteloftet på vår stand eller hjemmeside.

Sesongåpning på Kistefos-Museet

For andre år på rad er Tofteloftets produkter på plass i den helt spesielle butikken på Kistefosmuseet på Jevnaker. Kistefos-Museet omfatter museum fra tresliperiet, en kunsthall og Skandinavias største skulpturpark av samtidskunst. Stiftensel Kistefos-Museet blei oppretta i 1996 og kom i stand ved gaver fra bla Christen Sveaas, som er barnebarn av treliperiets grunnlegeren. Kistefos-Museets hovedoppgave er å ivareta og utvikle det som i dag er et teknisk-industrielt kulturminne av nasjonal betydning. Tofteloftets celluoseprodukter går dermed godt inn i kulturen på stedet og stiller i år med sin første utgave av en spesiallaga hylle i det helt nye materialet Reboard.

 

Symbolske mapper

12. april arrangeres det Mulighetskonferanse i det nye rådhuset på Sætre i Hurum. Tittelen er: Skogen, næringa og fremtiden -  Hva kan vi bruke en tømmerstokk til? Og underperspektivene er mange: Næringsorganisasjonenes perspektiv: Hvor står vi nå? Hvilken fremtid ser disse næringsorganisasjonene for seg?Industriens perspektiv Vi kan produsere mye, men hva må til for bedre å utnytte tømmerstokken? Et politikerperspektiv: Hvordan skape utvikling mens gresset gror, og uten at næringen samtidig dør på sotteseng? Hvordan skape utvikling mens gresset gror og uten at  næringen samtidig dør på sotteseng Forskningens og kapitalens perspektiv: Den nye bioøkonomien, hva kreves for å overta etter oljen? Regjeringen og virkemiddelapparatet: Finnes det økonomi i tømmerstokken i Norge?  Hvordan skape mulighetene? Tofteloftet har laga mappa til konferansen av ark fra den nå nedleggingstrua fabrikken på Tofte – et innspill fra grasrota om at tømmerstokken jo allerede brukes til så mangt.

 

 

                                             

Verdens Skogdag – brennende aktuell

 

For første gang i historien vedtok FNs generalforsamling en egen Verdens Skogdag. Datoen ble satt til i dag 21. mars 2013, og i den anledning var ledelsen i Norges Skogeierforbund på visitt til stortingspresident Dag Terje Andersen for å tale skogens sak anno 2013. Med seg hadde de et politisk kampkort laga av Tofteloftet.


Aktualiteten kunne knapt vært større. Dagen før, altså 20. mars kom beskjeden om at Södra Cell ønsker å legge ned fabrikken på Tofte i løpet av våren dersom de ikke får inn et bedre bud enn det Viken skog allerede har gitt.

Så gjenstår det å se om politikerne lar seg påvirke av å få se på og ta på og lese budskapet på nettopp et nyskapende celluloseprodukt – i alt snakket om omstilling for skognæringa i Norge. Foto: Anders Hals

 

Endelig opp på veggen

For flere år siden kjøpte Stansemakeren i Sarpsborg tre brettebilder av Tofteloftet.  Planen var å pynte opp på spiserommet.

Men så kom hverdagene og bildene blei liggende pent i eskene sine.

Nå er tida moden for å få hengt dem opp, og aldri så galt at det ikke er godt for noe. I mellomtida har Tofteloftet videreutvikla rammingsmulighetene for dette formatet og tilbyr nå en fleksiramme mot veggen, blanke, slanke lange skruehylser, og front.

Så lekkert blir det at Stansemakeren bestemte seg for å kjøpe og henge opp enda et brettebilde fra Tofteloftet når han først var i gang.

 

For første gang på Fotografi 2013

 

Om lag 200 fotografer blei samla til “Fotografi 2013″ i Drammen 17.-19.  Så godt som samtlige besøkte Tofteloftets stand for å se det siste nye: Tofteloftet vil etter hvert nå gå ut og tilby medlemmer av Norges fotografforbund en helt ny presentasjonsform av fotografi, nemlig Fibre Expressions - altså trykk på tredimensjonaliserte celluloseark, eller papirmasseark som det heter på fagspråket. Fagfotografene blei overraska over hvilke kvaliteter både selve arkkvaliteten og konstruksjonen gir av dybde, perspektiv og liv til portrettfotografi.

Motivene utstilt var fra Sønstrødfotografene i Drammen, men dette er et prosjekt som bør interesser alle som ønsker å presentere portrettfoto på en annerledes måte.

Tofteloftet jobber vanligvis med naturfoto på papirmassearkene, men deres eget utvikla format FOTOFAT ønsker de nå å tilby også til profesjonelle portrettfotografer. Ta kontakt per epost, så går prosessen videre derfra.

Södra selger seg ut

 

Siden år 2000 har cellulosefabrikken på Tofte vært en del av Södrakonsernet. Medio februar 2013 blei det kjent at Södra ønsker å selge seg ut. 21. mars offentliggjøres konsernledelsen om det blir nedleggelse eller salg.

Siden oppstarten i 2006 har Tofteloftet hatt et samarbeid med Södra Cell Tofte om fortløpende kjøp av celluloseark til sin produksjon derfra. Skulle produksjonen på Tofte bli lagt ned, satser Tofteloftet på å likevel skaffe ark til sin produksjon på andre måtert.

 

Næringslivsprisen 2012

  

Fagkunnskap, kompetanse og service er tre hovedstikkord Næringssrådet i Nedre Eiker bruker om  vinneren av Næringslivsprisen i kommunen. Walther Kristiansen AS har drivi møbelforretning i Mjøndalen sentrum helt siden 1942.  Mens møbelforretninger ellers i landet ofte flytter til egne næringsområdet gjerne ofte utafor tettsteder og byer, sier prisvinneren at de nettopp ser på det som viktig å være der folk er. «Dessuten er vi pratesjuke», sier daglig leder Tor Walther Kristiansen. Det er andre gang i nyere tid prisen deles ut, og også i år var prisen et fotofat fra Tofteloftet – denne gang orkidébildet OVER.

 

120 flotte år

Skattum handel er 120 år og det mener Södra interiør bør feires med å overrekke et Stubbehjerte fra Tofteloftet. Skattum handel er en del av Byggmakker og har avdelinger både på Dokka, Elverum, Raufoss, Lillehammer, Gjøvik, Hamar og Ringsaker. Her finner du alt innen trelast, byggevarer, maling, interiør og verktøy til hjemmet og redskap til hagen. Overrekkelsen finner sted medio februar 2013.

 

 

Innflyttingsgave til Hurum kommune   

 

Hurum kommune får nytt Rådhus. Den offisielle åpningsdagen er torsdag 7. februar. Av næringslivet får rådhuset et flygel. På gavebordet finnes også orkideer og andre hilsener. Av Hurum Næringsråd får kommunen brettebildet «Isinsekt» som Tofteloftet har laga. For en slik anledning har vi også laga påskrift på ramma, samt at bildet har fleksiramme både foran og bak. Skal bli spennende å se hvor i det nye, nøkterne huset bildet blir hengende.

Ringerike Rådhus   

 

Torsdag 31. januar er det ikke bare kommunestyremøte, gruppemøter og møte i Formannskapet. Denne dagen er det også mulig å møte Tofteloftet og deres produkter i foajeen i 2. etasje på Rådhuset.

Ringerike er en av landets største skaubrukskommuner og det er naturlig å finne kontaktpunkter mellom Tofteloftets mapper, kort og bilder og Ringerike. For ikke langt tilbake var Follum en av de sentrale treforedlingsvirksomhetene i kommunen. Nå er den lagt ned, men både Ringerikes politikere, Tofteloftet og andre har store forventninger til hva som skal skje i en såkalte Treklynga.

 

 

Orkideene sprer seg   

 

Nedre Eiker kommune har nå kjøpt inn signerte og nummererte Miniatyrbilder med utvalgte orkidémotiver. Så når jubilanter, gjester og andre som i tida framover skal få en ekstra oppmerksomhet av kommunen, vil det knyttes tydelige bånd mellom dem og utsmykkinga i Rådhuset med store orkidébilder hengt opp i forbindelse med jubileet i 2010.

 

En varsla overraskelse  

 

Det kom knapt som en overraskelse på styremedlemmene til Hurum Næringsråd da leder Heidi Grundvig på siste møte før jul tok på seg nisserollen. For hun hadde høyt og tydelig på årets siste frokostmøte annonsert at hun falt for de nye gavepakkene med Tofteloftets produkter og at en del av den lokale strategien for Hurum nå skal være å bruke hverandre og anbefale hverandre. Så kortgaveeskene kan vel sies å være beretning om en varsla overraskelse.  

 

 

100-åring fikk fotofat    

 

Lier Everk fylte i desember 100 år og fikk av sine kollegaer i Hurum Kraft overrakt fotofatet RØDBLAD fra Tofteloftet. Lier Everk har helt siden etableringen vært 100 % eiet av Lier kommune

 

 

Julemarked    

 

For første gang arrangerte Grønsand gjestegård på Storsandstoppen julemarked. Første lørdag i desember skal innarbeides som en tradisjon der lokale kunsthåndverkere tilbyr høykvalitetsprodukter – alt fra ørepynt til bilder. Tofteloftet stilte ut både kort og bilder og særlig var de nye gaveeskene med kort populære blant store og små som stakk innom i det lett hvite vinterværet.  

 

RØDBLAD til flere    

 

Viken skog har nå kjøpt inn et lager signerte og nummererte bilder av sitt skreddersydde motiv RØDBLAD i Miniatyrformat. Tanken er å kunne gi spesielle besøkende, jubilanter og andre en gave som tydelig er en hilsen fra Viken skog, Norges største skogeierforening.

 

Selebert bedriftsbesøk    

 

28 og 29. november hadde Statkraft Södra Vindkraft AB lagt sitt styremøte til Tofte Gård. I den forbindelsen avsatte styret tid både til et besøk på Saltkraftverket til Statkraft, cellulosefabrikken Södra Cell Tofte og til kunstnerbedriften Tofteloftet.

Med styreleder Haakon Alstad fra Statkraft og administrerende direktør Jacob Nordström i Statkraft Södra Vindkraft i spissen, samt styremedlemmene Per Rosenqvist, daglig leder ved Statkrafts Stockholmskontor, Sødras CFO Gustav Tibblin, Bengt Vernmark, daglig leder ved Statkraft Vind Sverige og direktør Ragnvald Nærø i spissen for det selebre bedriftsbesøket. 

Tofteloftet har knapt noensinne møtt en mer nysgjerrig, interessert og engasjert forsamling på et presentasjonsmøte i vår vel seks års historie.

Optimistiske kundekort   

Enter omtaler seg sjøl som Norges mest moderne attføringsbedrift. Tidligere het de Dias. De holder til i Drammen og skifta navn høsten 2012. Nå har de skaffa seg både kundekort og julekort fra Tofteloftet. Utgangspunktet for designen har vært bedriftens profil for å si at de snur oppturer til nedturer og at har du først ett yrke du må slutte i av ulike årsaker, gjelder det å tenke kreativt for å finne noen annet å drive med. Kanskje du tidligere var kokk? Da kan Enter hjelpe deg til for eksempel å bli sjåfør.

 

 

Første prøveeksemplar utplasseres

 

Når en skaueier hogger sin hogstmodne skog som ligger i nærheten av der folk bor og går tur, blir spørsmålene gjerne mange: Skal det bygges boliger her? Kommer det vei? Hvorfor må det hogges på denne måten? For å tilfredsstille informasjonsbehovet på en miljøvennlig måte, har nå Tofteloftet og Södra Innovation nå utarbeida en prototypeplakat. I samarbeid mellom Skogselskapet Oslo og Akershus og en lokal skaueier på Nesodden plasserte Tofteloftet ut prototypeplakater på et ferskt hogstområde. Og første forbipasserende var svært fornøyd med tiltaket. Plakaten er laga at Durapulp, et materiale som naturlig brytes ned over tid. Det er derfor ikke nødvendig å bekymre seg for at plakatene må tas ned igjen eller vil forurense i skogen når perioden for informasjon er over. Skauen vokser opp igjen og plakaten blir til jord.

Begivenheten blei også behørig dekket av magasinet SKOG.  

 

  

MAXBO først ut med miniutgave av silketrykkmotiv    

 

Først kjøpte Even Torstvedt fotofatet Stubbehjerte, angivelig for å henge opp i et av de ny-oppussa møtelokalene sine på Maxbo Torstvedt på Kana i Hurum. Han valgte den bakramma varianten der cellulosearket kommer fritt fram og deler av ramminga bak er laga av lister fra hans egen trelastvirksomhet. Så gikk det ikke lang tid før han ønska å utvide sitt forhold til dette motivet. Han blir dermed den første kunden som kjøper et  motiv som i stort format er silketrykk, men som nå også finnes i en helt egen digital miniutgave – nemlig Stubbehjerte. Og han kjøper da like godt inn et lite lager som ligger ferdig gavepakka. Første hjertelige anledning der en heldig skal foræres et 1-2-Tremassebilde blir første helga i desember.

 

 

Alt bak samme dør  

 

Skal du på biblioteket? På helsestasjonen? Snakke med noen som jobber i kommunen? Bare sjekke ut brosjyrestativet med offentlig informasjon? Eller treffe ordfører Johan Gunnar Lislelid (bildet). Da må du finne fram til den samme hvite inngangen på rådhuset i Svelvik.

Onsdag 17. oktober finner du også Tofteloftet her inne. Hurumbedriften besøker nå nabokommunen rett over Drammenselva.

Tofteloftet er i høst på en rådhusturné til nærliggende kommuner langs vassdraget. Med sine lange historiske røtter tilknytta treforedling og papirindustri, samt lange tradisjoner med utskiping av tømmer og trelast skulle Tofteloftets produkter produsert av rein cellulose kunne finne gjenklang hos både innbyggere og ansatte på rådhuset.

Åpning av Vintensenter helse og teknologi

Torsdag 27. september åpna Vitensenter helse og teknologi i Drammen. Fylkesordfører i Buskerud Morten Eriksrød stod for den offisielle åpningen. Han overrakk et fotofat fra Tofteloftet med motivet Hvit Nøkkerose- Buskeruds fylkesblomst. - Vi har en felles strategi om å satse på helse og teknologi i helsehovedstaden Drammen. Det som skiller dere fra andre som jobber med det samme, er at dere trekker næringslivet så aktivt med, sa Eriksrød. Høyteknologiske bedrifter har levert utstyr til vitensenteret, og vil også bruke det til å teste ut nye løsninger, i samarbeid med kommunene og det helsefaglige miljøet på høyskolen. Senteret eies av Høgskolen i Buskerud.

Stort salg av bilderpå Gulskogen senter

 

Lørdag 22. september deltar Tofteloftet med storsalg av bilder fra lager på Gulskogen senter i Drammen. Som del av Fashion square –arrangementet denne helga blir Tofteloftets bilder i mange ulike formater å finne i 2. etasje fra klokka 10 til klokka 18.

Gulskogen kjøpesenter Gulskogen bydel på sydsiden av Drammenselven, besøksadresse er Guldlisten 35, bare sju minutter fra Bragernes torg. Her er det nå 120 butikker å velge mellom fordelt på 55.000 kvadratmeter. Tofteloftet stiller selvsagt denne lørdagen med svært gunstige priser og ferdige gavepakker til bildene- - enten du skal gi bort til deg sjøl eller andre.

Biskop og prost på utstilling

 

Torsdag 20. september valgte biskop Laila Riksaasen Dahl å få med seg Tofteloftets utstilling på galleri&gallera på Storsand. Sammen med prosten i Lier, Ellen Martha Blaasvær (t.h), betrakter hun her fotofatet Rød stilk. Med seg i følget hadde de Hurums diakon Brian Jensen og sokneprest Terje Halvorsen. Den fem dager lange bispevisitasen i Hurum inneholder i tillegg til ulike gudstjenester også møter med kommunens innbyggere og administrasjon, skoleelever, barn og unge, nye landsmenn, beboere i omsorgsboliger og på helsetun. Helga 22. – 23. september er siste utstillingshelg på Storsand – åpningstid fra 12- 17. Kjøp rett fra vegg! Prost Blaasvær kjøpte fotofatet "Tittei" som også er brukt på utstillingas plakat.

 

Konfirmasjonskort

September er konfirmasjonstid.  I år har Tofteloftet laga både invitasjonskort og bordkort lokalt. Den unge herremann fikk sjøl plukke ut kortomslag, bestemme farge og kvalitet på både papir og sløyfer. Rødt og kremhvitt og krølleskrift gjorde susen.

 

DNB hamstrer gavebildepakker

 

Framfor i siste liten å skaffe en blomsterbukett eller en vase, har Avdelingsbank Røyken og Hurum bestemt seg for å være forberedt, og samtidig velge et lokalt produkt til de store anledninger. I samarbeid med ledelsen i banken har Tofteloftet nå utvikla et spesialmotiv som heter Myk mot myk. Fotografiet er tatt på en strand mange huringer oppsøker for å bade, nemlig Tyskerstranda på Tofte. Miniatyrbildene leveres i ferdig gavepakka eske, og skal etter sigende brukes både til nyslåtte pensjonister og jubilanter.

delbart.

 

Separat/salgsutstilling på Storsand 

På galleri&gallera stiller Tofteloftet ut både fotofat, brettebilder, Miniatyrer og 1-2-Tremassebilder. Salgsutstillinga har fått tittelen "innafor utafor" og viser bredde i både formater og motiver. Galleriet finner du på Storsand i Hurum, på venstre side retning sørover ved bussholdeplassen i bakken. Utstillinga er åpen hver lørdag og søndag fra klokka 12 til 17 lørdag og søndag. Her kjøper du bilder rett fra vegg og kan få dem med deg umiddelbart. Åpning 18. august. Siste helg 22.-23 september.

 

Kort på Eplegården

 

Høsten 2012 blir er kort fra Tofteloftet å få kjøpt i Gårdsutsalget på Eplegården i Hurum.  Gårdsutsalget er åpent fredager og lørdager kl. 10-16 og på søndager kl. 12-16 fra nå og til jul. Her kan du handle epleprodukter og annet fra Eplegårdens hager, alt foredlet på gården. Og det spennende er at du må besøke gården flere ganger, for produktsortimentet endre seg ettersom høsten skrider fram. Her er også noen produkter fra omkringliggende gårder og virksomheter. Tofteloftet er stolte av å nå være en av dem.

Personlig forhold  

 

-Jeg har fulgt Tofteloftet siden starten og har alltid hatt stor sans for bildene og de andre produktene. Jeg er fascinert over og full av beundring over at ideen om å kombinere bildekunst og cellulose har blitt virkelighet og suksess. Jeg vet hvor mye arbeid som ligger bak, og kunsten blir veldig personlig for meg. Jeg har hatt lyst på et bilde i flere år. Endelig har jeg nå ett på veggen. Det blei «Rødblad» for oss. Marianne Krane (t.v) her med datteren Emma og Pål.

 

 

Södra satser på gavebilder laget av eget råstoff  

 

Tre norske virksomheter i Södrakonsernet har sommeren 2012 bestemt seg for å bruke gavebilder laget av Södras cellulose. Tofteloftets fotomotiver er fra cellulosens naturlige miljø, nærmere bestemt skog og vann. Og de trykkes altså på Södras egne papirmassesark.  Gaveeskene skreddersys med logo og presentasjonstekst tilpassa hver enkelt giver. Først ut er altså Södra Cell Tofte, Södra Cell Folla og Södra interiør som kjøper både Miniatyrer og 1-2-Tremasse. Ettersom 1-2-tremassebildene prodseres med lister fra Södra Interiør kan man vel si at dette gaver som henger personlig på greip for bedriften – som et komplett Södraprodukt. Gaveeskene skal kunne brukes som meningsfulle oppmerksomhetsgaver – enten til foredragsholdere, ansatte som skal hedres i forbindelse med runde år, barnefødsler oppnådd pensjonsalder eller ved andre korsveier. 

                                 

Nordisk ministerråd

 

I år er Norge vertskap for Nordisk ministerråd sin sommerkonferanse. Tre departementer inviterer - Landbruks- og matdepartementet, Kyst- og fiskeridepartementet samt Helse- og omsorgsdepartementet. Tofteloftet lager et Klimasertifikat som alle delegatene skal få – der det framgår at forurensninga reisa deltakerne har tatt for å kunne delta på tredagersmøtet 26.-29. juni 2012 i Trondheim kompenseres med å plante skog.

 

 

Nedbrytbare skauplakater

I tett samarbeid med Södra Innovation og Skogselskapet presenterte Tofteloftet en nyskapende skauplakat av det nedbrytbare materiale DuraPulp på ”Skog og Tre 2012”. DuraPulp er et nytt stoff som blir lagd av trefibre av cellulose kombinert med fornybare biopolymerer fra jordbruksprodukter. Plakaten vil over tid brytes naturlig ned og inngå i naturens kretsløp. Altså ingen forsøpling. Mange interesserte var innom Toftelofts stand på Skog og Tre, og vi fikk faktisk de første bestillingene der og da. Men før plakaten kan legges ut for salg, vil den bli testet grundig i være og vind. Planen er å lansere plakaten for salg på ”Skog og Tre 2013”.

 

 

 

Skog og tre

 

For tredje gang deltar Tofteloftet på den årlige konferansen Skog og Tre. Denne møteplassen for hele Norges mangfoldige flora av skauinteresserte samler neste 400 mennesker fra skaubruk, forskning, treforedling, fornybar energi, forvaltning og politiske myndigheter.

Ingen tvil om at årets to store interessevekkere på Tofteloftets stand var de nye gaveeskene som kan brukes både til kort og bilder, samt noe av det siste innen trefiber - Naturellplakaten av Durapulp.

Stadig nyskapende

 

 

Verdens første nedbrytbare korttids informasjonsplakater av DuraPulp er nå produsert. Tofteloftet har samarbeida med Södra Innovasjon og Oslo og Akershus sin av deling av Det norske Skogselskap om å lage Naturellplakaten. Sammen har vi trykka en plakat som skal benyttes i forbindelse med skogsdrift.

”Når et område ryddes – enten for å gi plass til en lysløype eller tømmeret bare skal tas ut på vanlig måte, er informasjonsbehovet stort. Særlig gjelder dette i bynære strøk der hogst og rydding av skog ofte pirrer folks nysgjerrighet.  På denne måten kan skogseieren få informert befolkninga om hva som foregår - uten at plakatene forsøpler naturen. For  plakaten er laga av 100 % nedbrytbart materiale som med tida brytes ned og forsvinner.

 

 

 

Gaveesker med kort

De nye eskene brukes nå ferdige pynta og pakka gaveesker der kort legges oppi. De brukes som gave – enten privat eller på jobb. Eskene finnes i to størrelser – med 5 eller 7 kort oppi, en lapp til å prøve seg fram til en god penn samt spesialutvalgte konvolutter. På baksida kommer det fram hvilke motiver som kan slumpe til å ligge i eskene. For her får mottakeren også en dose overraskelse med på kjøpet.  

 

 

Lanserer nytt begrep

«Hva driver dere egentlig med på Tofteloftet?» Et vanlig spørsmål. Når vi nå lanserer begrepet FIBRE EXPRESSIONS håper vi å kunne hjelp på forståelsen. Det er ukktrykk der fiber er utgangspunktet – trefiber. Uttrykk skal begrepet kunne fungere både innafor et faglig miljø og blant folk flest, både i Norge, Sverige og andre markeder.

Begrepet knyttes også tett til et visuelt, dekorativt uttrykk som skal fungere gjenkjennende og signalisere hvilken estetikk det dreier seg om for hele produktspekteret fra kort via mapper til bilder av ulike formater. Samtidig lanserer vi helt nye esker som brukes både til kort og bilder. Fibre Expressions-dekorasjonen i varmepreges på en helt nyskapende inn i lokket. Resultatet står godt til Tofteloftets kolleksjon og har allerede høsta svært positive reaksjoner.  

For første gang på Fossesholm

Fossesholm Herregård er en kulturell opplevelsesperle i Vestfossen. Den gamle hovedbygningen er i dag museum hvor du kan nyte de vakre interiørene fra gårdens storhetstid på 1700-tallet. Resten av gården byr på dukkeutstilling, hjemmefrontmuseum og skiftende kunstutstillinger, en liten kafé og en innholdsrik brukskunstbutikk. For sesongen 2012 leverer om lag 100 produsenter varer hit – alt fra strikk, til ørepynt, glassfat og nisser. Nytt av i år er at Tofteloftet selger sine kort og bilde her, både store og små.  Og det henger på greip, for fra Fossesholm gikk de første gikk de første skipslastene midt på 1500-tallet ut Drammensfjorden. Og da selvsagt forbi Tofte- stedet som har videreforedla tømmer i lang tid og gjør det fremdeles.

 

 

Sesongstart på Kistefos

 

For første gang selges kort og mapper fra Tofteloftet i museumsbutikken i Smia på Kistefos-Museet. Dette er en butikk med insdustrihistorisk atmosfære. Samarbeidet henger godt på greip, ettersom dagens cellulosefabrikk på Tofte må kunne sies å være nært i slekt med det nedlagte tresliperiet på Kistefos på Jevnaker sør i Oppland.

De siste åra har det gamle tresliperiet, som er det eneste intakte i sitt slag i Skandinavia, gjennomgått en betydelig rehabiliteringsprosess. Den historiske samlinga ved Kistefos-Museet formidler historier om arbeidsliv og sosialt liv for de som hadde sin arbeidsplass og bolig på eller i nærheten av fabrikkområdet.

Kistefos-Museet mottok i 2012 mars tilsagn om midler fra riksantikvaren til istandsetting og vedlikehold som ett av 13 tekniske og industrielle anlegg i Norge.

 20. mai åpna årets utstilling i Kunsthallen med den  en unik separatutstilling med den anerkjente kinesiske samtidskunstneren Ai Weiwei (f.1957-). Utstillingen representerer den første omfattende foto- og videoutstillingen av denne kunstneren noen sinne og er åpen til 7. oktober

Kistefos er også kjent for sin omfattende skulpturpark.

 

Bilder i årsrapport

 

Viken Skog er av de bedriftene som legger mye arbeid i både bilde og tekst i sin Årsmelding. Tofteloftet blei i år spurt om å bidra med motiver som kunne gi et korrekt og inspirerende tilskudd til det visuelle uttrykket. Resultatet ser du om du søker på nettet etter Viken skog og finner deres Årsmelding 2011. Eller du kan få lite et inntrykk her av hvordan bildene er brukt på en helt ny måte..

 

 

 

Lokalpolitisk stunt 1. mai

 

Årets 1.mai-taler invitert til det tradisjonsrike arrangementet på Samfunnshuset på Tofte var Rikke Lind. Hun er statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet og leder arbeidsgruppa for treforedling nedsatt tidligere i år. Ettersom hun snakka varmt for videreutvikling av treforedlingsindustrien og nødvendigheten av å satse på forskning, utvikling og nisjeprodukter, passa det godt at Tofteloftet overrakte henne et 1-2-Tremassebilde produsert med foto av orkidé trykt på papirmasseark og ramma bakpå med lister fra Södra Interiør. «Et ekte nisjeprodukt», smilte fagforeningsleder Jostein Sjaavaag. Lind forsikra at bildet skulle få plass på hennes kontor.

 

Suksess på Fylkeshuset

 

Den staselige foajeen i Buskerud fylkeskommune sitt hus i Drammen var i tre aprildager i utstillingsplass for Tofteloftet. Buskerud som kunde var godt representert blant de skreddersydde produktene – Kulturkofferten til Kulturseksjonen i Øvre Eiker kommune, Hurum kommune sitt hilsningskort, Øvre Eiker sin velkomstmappe til nye innbyggere, Nedre Eikers orkidébilder, for ikke å snakke om Buskerud Fylkeskommune sjøl. Her var deres to korttyper, manusmappa de bruker på prisaften i Drammen teater hver februar samt bildet Hvit nøkkerose som årets fylkeskunstner får. Og i løpet av utstillingsperioden 25. til 28. april var det mange interesserte bortom og fikk høre både om silketrykk, digitaltrykk og preging.

Fornya utsmykking ved fabrikkoppstart

 

I mars starter nå Södra Cell Tofte opp igjen driften. Det er en stor lettelse og glede for hele lokalsamfunnet på Tofte. Etter flere måneder med driftstasn på grunn av at lagrene med papirmasse har vært overfylte og prisene lave, er prisene nå på vei oppover.

I den forbidelse var det naturlig å foreta den årlige utskiftinga av motivene med Tofteloftets fotofat som henger sentralt i administrasjonsbygget på Tofte. Motivene som nå er utstilt – og mulig å få kjøpt for Södraansatte til partner pris - er Virrevann Uro og Bladhimmel.

 

FLOTT OPPSLAG

 

Både Østlendingen og lokalavisa  Sør-Østerdal dekka utstillingsåpninga til Tofteloftet i galleriet ved Norsk Skogmuseum grundig. I alt 24 fotofat og en installasjon «Håp i hengende» er plassert ut i galleriet og allerede på åpningsdagen blei det første «Stubbehjertet» solgt. Her er link til saken i Østledningen

 

  

Vilt og veldreid - Tofteloftets hittil største salgsutstilling

  

I perioden fra 10. mars 2012 til 28. mai 2012 har Tofteloftet sin hittil største salgsutstilling i galleriet på en av Norges beste besøkte museer – Norsk Skogmuseum på Elverum. Tittelen på utstillinga av de om lag 20 bildene er ”Vilt og veldreid”.  Orkideer, skog og tremotiver samt verket Vannviljer vil pryde de fire veggene i det nesten 150 kvadratmeter store rommet med et helt spesielt overlys fra glasstaket i midten.

Henger på greip

 

En av stamgjestene på den forholdsvis nyetablerte Axels Kafe på Tofte satt en dag og så ut av vinduet. Så velkjente fabrikkonturer til venstre. Kikka opp på veggen i kafeen igjen. Og så sa hun til eier Axel: Jeg vil gjerne få lov til å forære deg og alle som sitter her og har en god stund med mat og drikken et Tofteloftet-bilde som kan henge her på kafeen. Midt mellom fabrikken, der arka som bildene lages på og Tofteloftet som holder til i andre enden av Toftesamfunnet. Som sagt så gjort. Nå henger TØMMERHJERTE på veggen til glede for både lokale gjester og tilreisende.  Mars 2012

 

Årets bedrift

 

For første gang – iallfall i nyere tid – delte Nedre Eiker Næringsråd ut pris til Årets bedrift i kommunen for 2011. Prisen til Gulden Kunstverk. Gründerparet Walter N. Welo og Bibbi Lund har utviklet slektssmåbruket fra 1860 til å bli en betydelig kunstinstitusjon i Norge. Gjennom 26 år bygningsmassen som ligger på Steinberg blitt restaurert og utvidet. I 2006 ble det som kalles «Norges vakreste galleri» åpnet av den gang miljøvernminister Helen Bjørnøy. I tillegg til heder og ære fikk galleriet et fotofat fra Tofteloftet med motiv fra orkidéserien som viser de rekordmange viltvoksende orkideene i kommunen.  Prisen blei delt ut 9.februar av ordfører Bent Inge Bye ( tv) til galleriets eiere Walter N. Welo og Bibbi Lund

 

 

Ny banklogo og nytt konsept

 

Norges største bank  - DNB – fikk 11.11.2011 nytt navn og ny logo. I nært samarbeid med den lokale banksjefen ved Avdelingsbank Røyken og Hurum har Tofteloftet utvikla en design der den særegne logogrønnfargen tas i bruk samtidig som motiver knyttes tett til nærmiljøet.

Ett signalbygg fra hver kommune – ”Filtvet fyr” fra Hurum og ”Sekkefabrikken” i Røyken er gjengitt i logogrønn profil. I tillegg er et sentralt estetisk element, nemlig trekantbrua som på flere steder går over Riksvei 23 som binder de to kommunene sammen også laga på denne måten. Og selvsagt er bankens logo sentralt plassert både på kortene, og de to mappetypene som til nå er produsert. Kanskje en idé for flere lokale avdelinger av den ”nye” banken?

 

Årets fylkeskunster 2012   

 

 

Med stor høytidelighet blei for fjerde på rad år et arbeidsstipend  på 150. 000 kroner på rad delt ut til årets fylkeskunster i  Buskerud. For å øke inspirasjonsnivået blei også fotofatet Vannviljer delt ut. Tofteloftet har laga bildet og bluessangerinna fra Kongsberg kunne etter overraskelsen strålende fortelle at hun allerede hadde bestemt at hun skulle rydde plass på musikkveggen sin hjemme til bildet. Første tirsdag i februar

 

 

 

Årsmøter deler ut hedersgavebilder     

 

For tredje gang bestiller Arbeiderpartiet hedersgavebilder av Tofteloftet. På årsmøter rundt i det ganske land hedres nå på våren folk som har vært medlemmer i Arbeiderpartiet i 50, 60 eller 70 år med motivet fra den berømte plakaten fra 30tallet – med by og land hand i hand – nå altså trykka på papirmasseark og ramma tredimensjonalt inn.    15. januar 2012

Erstatter Munch  

 

Vikens Skog sitt hovedkvarter ved Hødefoss er en arkitektonisk opplevelse. Da det nye hovedsetet for skogeiernes interesseorganisasjon ble bygget i 2007, var tanken at det skulle representere medlemmene – og presentere ulike tresorter. Eksteriør og interiør har et stort utvalg ulike treslag i dristige sammensetninger. En grankongle med spanter av limtre danner rammene om indre fellesareal gjennomgående fra 1. etasje til over tak.

I dette helt  ekte bygget ble et Munchbilde med motiv fra skaudrift hengt opp i,  resepsjonen. Riktig i innhold, men etter hvert mente ledelsen at det ikke var riktig å ha en reproduksjon der. Det måtte noe ekte til.

Tofteloftet har på bestilling laga fotofatene ”Tøysetopp” og ”Rødblad” som fra 1. desember  2011 erstatter bildet av Edvard Munch.  

 

 

For tredje år på rad   

 

Cicero – senter for klimaforskning velger for 3 . år på rad å invitere til sitt store klimasymposium i Ny Ålesund på Svalbard. Invitasjonene Tofteloftet har laga er  Invitasjonene er eksklusivt utforma, med både spesiallaga profil av den lokalt kjente fjelmassivet Tre kronor og blindpreg som uthever det hele. ”Vi ønsker på denne måten å signalisere hvilket høye nivå vi ønsker at vårt symposium i juni 2012 skal ha , sier Erik Tollefsen i Cicero.

Kystverket betatt    

 

 

I nesten ett år tok hun vare på   kortet hun fikk av en kollega som hadde vært på   Transport & Logistikk 2010. Kollegaen hadde tatt vare på det fine menyborkortet som altså Tofteloftet hadde spesialprodusert for anledninga. Sjøl er hun ansatt i Kystverket og håpa det skulle komme en anledning hvor også Kystverket kunne få laga noe tilsvarende. November 2011 var tida moden og i disse dager inviterer Kystverket til fagdag og jubileumssamling knytta til 40 år med oljevern i Norge. Festen holdes 16. februar 2010. Og både invitasjonene som sendes ut nå og bordkortmeneyene julieumsdeltakerne kommer til å møte i februar er produsert av Tofteloftet i tett samarbeid med Kystverkets egne folk.  

 

 

Velkomstgave til ny ordfører i Nedre Eiker     

 

Mjøndalen Handel- og  serviceforening ønsker ved Tofteloftets gavepakka miniatyrbilder nok en gang å vise at de setter pris på aktive folk i Nedre Eiker kommune. Denne gangen er det  blant annet den nye ordføreren Bent Inge Bye fra Arbeidepartiet som skal få overrakt et bilde av en kommunenes orkideer. En lokal kunstner har også et orkidébilde i vente. Hvem det er , er i skrivende stund hemmelig.

Fotofat gleder mange på "gamle teknisk"

Hurum Kraft har lang tradisjon for å være opptatt av sine omgivelser og sitt lokalmiljø. Derfor var det ikke overraskende  da de bestilte fotofat fra Tofteloftet til å fornye utsmykkinga flere steder i sitt bygg på Tofte. Et bygg der så forskjellige virksomheter som Fagforbundet, Hurum Næringsråd, Hurum Energi og diverse virksomheter innen Hurum kommune holder til.

 

 

"Så riktige bilder  akkurat her"

 

Av og til er det eneste riktig å  skaffe seg kunst etter møblementet. Denne gangen var det sånn. Administrasjon for Pleie og Omsorg Drammen, Hjemmetjenesten Bragernes har flytta inn i helt nye lokaler i det såkalte NAV bygget i Drammen – det NAV sjøl kaller kjernesenteret – kommandosenteret til Nav Buskerud. Drammens mest moderne bygg er funksjonelt og solid, men ikke prangende, sa en storfornøyd direktør Ola Heen Strømmen da bygget blei åpna.

Bildene som virksomhetssleder for Administrasjon for Pleie og Omsorg Drammen, Hjemmetjenesten Bragernes Hege Rokke har plukka ut sammen med interesserte og engasjerte kollegaer står i stil. Både til de grønne og lilla retromoderne ullmøbelstoff-bekledte, lave godstolene stolene og det strøkne kjøkkenet.  

”i tillegg til at formatet er stramt, rammene moderne og fotografiene fargevakre og interessante er det jo så moro at også materialet, selve cellulosen, henger sammen med industrihistorien til dette området i Drammen, sier hun fornøyd.  

 

Møteplass

  

Årets viktigste møteplass for transport, logistikk og samferdsel  holdes i år den 20. og 21. oktober 2011 på Gardermoen. Over 750 bransjefolk, kunder, politikere og andre interesserte samles under temaene ”Varehandel, globale trender og lønnsomhet”. Tofteloftet er en av 41 ustiller på stand og leverer for andre år på rad sløyfepynta, eksklusive menybordkort til festmiddagen.

 

 

Første ELG-mappe tatt i bruk   

Hvordan overbevise kunden om at den jobben du har tenkt å gjøre for dem vil bli gjort grundig og godt? Cox kommunikasjonsbyrå har nå valgt å bruke mappeboksen med produktnavnet ELG til å presentere sitt arbeid overfor en mulig kunde for dem-  Grieg Group.  Bildet og teksten på forsida er Grieg Groups kjerneverdier – boksen skal brukes til å emballere tilbud på årsrapporter m.v. med tilhørende skisser. Og valget er ikke tilfeldig. Grieg Group opererer med sine 1600 ansatte globalt. Blant hovedvirksomhetene er frakt av cellulose, andre skogsprodukter og stål.  Så får vi håpe at de også etter hvert kan se verdien i å sjøl også bruke et materiale de faktisk frakter verden rundt.

 

 

 

 

Framhever sine egne gode egenskaper   

 

 

 

De nye mappene som Tofteloftet har utvikla til sin trofaste kunde Viken Skog BA utnytter råstoffet maksimalt.

De blindprega mappene viser hvordan porøsiteten i arkene på en elegant måte framhever mønstret i papirmassarkene samtidig som ingen fremmelde elementer bringes inn. Her er rein trefiber. Ettersom Södra, som produserer papirmassearkene er en av Viken Skogs største kunder, er det ikke usannsynlig at råstoffet til de nye prestisjemappene kommer fra Vikens medlemmers egne skauer. Fotografering av selve blindpreget er vanskelig å gjøre godt, men vi gjengir her mønstret i svart / hvitt for å vise fram hvordan detaljrikdommen i en furukvist lar seg gjenskape på et visuelt og taktilt utprega vis.

”Jenter i skogbruket” jubilerer  

 

For 25 år siden blei interesseorganisasjonen ”Jenter i skogbruket” stifta. Det feires helga 16-18 september med et stort seminar på Skaslien i Kirkenær. For anledninga har jentene skaffa seg egne mapper fra Tofteloftet. Utgangspunktet var at ”Jenter i skogbruket” ønska å ta i bruk blyanttegninger de hadde fått laga til en tidligere anledning. I tillegg falt de pladask for Tofteloftets materiale – tørre celluloseark produsert av norsk, rein trefiber. Resultatet er noe alle kan være stolte av, og med den litt frekke, grønne strikken framstår mappene både som sobre og skarpe på en gang.

 

 

 

 

Mjøndalen Handel- og serviceforening   

 

For å markere optimisme i handelsstanden har   Mjøndalen Handels- og serviceforening inngått en avtale med Tofteloftet der hver nyåpna butikk mottar et miniatyr orkidébilde som et bevis på at forretninga ønskes velkommen inni fellesskapet. To forretninger mottok bilder i august.          

 

 

Høst med varierte oppgaver

 Det sies at der regnbuen går ned i havet er det gull. Denne regnbuen går i havet rett utafor Tofteloftet. Det velger vi å ta til oss.

Mange oppgaver er i gang for denne høsten. La oss nevne noen allerede nå:

 

Vi jobber også nå med mapper for en lokal avdeling av et stort konsern som i løpet av høsten skal skifte navn og logo.  Tofteloftet skal lage mapper og kort. Mer om dette når det lanseres enda seinere i høst.  

Om ikke lenge er utplukking av bilder til utsmykking av nye kontorlokaler for en   viktig kommunal virksomhet i Drammen snart klare.  Mer når det er klart for offisiell åpning.

Og så er det bestemt at Tofteloftet også i år skal bidra på Transport & Logistikk  i oktober. Mer om hvordan når det nærmer seg.  

 

 

 

Sommerstengt 

 

 

Tofteloftet holder stengt hele juli.   Velfortjent.

 

 

Hurum ungdmsskole tar i bruk lokal gave til folk som slutter

 

 

Å få tak i en gave til en som skal slutte på jobben skjer ofte i i siste liten. Det er slitsomt. Og det blir gjerne kontorpersonalet som må ordne, finne på, handle inn og pakke inn. Stor var derfor lettelsen da Anne Grethe Jagland ved Hurum ungdomsskole oppdaga muligheten for å gi bort brettebilder fra Tofteloftet til ansatte som skulle forlate skolen etter kortere eller lengre tid.

-Eskelokket passer dessuten utmerket for å skrive en hilsen fra kollegaene. Dessuten er det meningsfullt å gi bort noe lokalt som også er en ordentlig ting, sierJagland.

 

 

 

Sommerlig staspresentasjon      

 

For 11 år på rad kommer ledelsen av Södrakonsernet på sommerbesøk til Tofte. Besøket knyttes opp til den  lokale feiringa av Toftedagen – første lørdag i juli. I tillegg til besøk på Oscarsborg, Villa Malla, Holmsbu  Spa og andre lokale severdigheter, danner Tofte gård en staselig ramme for besøket.  

I år stiller Tofteloftet ut hele sitt produktspekter i det herskapelige hovedhusets   konferanserom. Her vises fire fotofat, mapper, kort i alle størrelser og fasonger.  Hensikten er å glede og inspirere Södraledelsen til å aktivt ta i bruk produktene skapt direkte ut fra deres egne produkter. Og finere ramme enn prismekroner, gullramma speil og lave sofaer kan neppe papirmassearksproduktene få.

 

 

Fra bistand til likeverdige partnere      

Tidligere og nåværende politikere fra Buskerud, fylkesmann, ordførere fra kommunene og representanter fra administrasjonen var i juni på besøk i vennskapsfylket Pârnu.
Norge var et av de første land som anerkjente Estlands gjenvunne selvstendighet i 1991. Buskerud fylkeskommune opprettetet samarbeid med Pârnu fylket.  
Fylkespolitikere i Buskerud har, uavhengig av politisk tilhørighet, i alle disse årene hatt vært gode relasjoner med kolleger i Pârnu. Fylkesordfører Roger Ryberg er en av flere fylkespolitikere som har fulgt samarbeidet og registrert utviklingen i Estland på nært hold.
Den nye guvernøren i Pârnu, byens ordfører og tidligere guvernør Toomas Kïvimâgi og Norges ambassadør Lise Grevstad samt leder av adm. i Pärnu Kersti Liva fikk til stor begeistring hvert sitt bilde laga av Tofteloftet da 20 års samarbeid skulle feires i slutten av juni.

 

Maritim storstue i gave      

  

Det totalrenoverte Skur 1  er havnas gave til Drammens  200-års jubileum. Skuret, som opprinnelig er fra 1926, er nå restaurert. Original himling er bevart samtidig som lokalet er blitt moderne.  Maritim storstue skal vise fram mye av den spennende historiene som finnes om lokale sjøfolk, deres skip, verftsindustrien, rederiene og næringslivet i regionen. Ombyggingen er gjort i nært samarbeid med Drammen Sjømannsforening, som også skal ha sine medlemsmøter her.
- Deler av den gamle riggen til seilskuta Christiane skal monteres og andre lokale sjøfartsklenodier blir også del av den permanente utstillingen i lokalet. Vi er stolte over å kunne gi byen denne gaven i jubileumsåret, sier havnedirektør Einar Olsen. Storstua åpnes under bybursdagen 19.juni. Tofteloftet er stolt over å ha har levert invitasjonene.

 

 

Skog og tre 2011   

   

Det norske Skogselskap og Norges Skogeierforbund arrangerer 31. mai - 1. juni til konferansen  Skog og Tre 2011 på Gardermoen. Denne møteplassen for hele skogsektoren skal i år fokusere på følgende temaer: Skoghistorie og biologisk mangfold,
Rammebetingelser, marked og skog og klima, Tre for fremtiden – trebyggeri i klimasammenheng samt HMS og kompetanseutvikling i det praktiske skogbruket. Innovasjon Norge og Skogbrukets HMS-utvalg som har ansvaret for. Ellers er Norskog, Treindustrien, Treforedlingsindustriens Bransjeforening, Skog og landskap, Universitetet for miljø- og biovitenskap, Skogbrukets Kursinstitutt og Norges Forskningsråd er medarrangører for årets konferanse. Tofteloftet har laga mappene til konferansen og deltar også i år med utstilling av både kunst og andre relevante produkter.

 

Utstilling i Drammen     

For andre gang stiller Tofteloftet fra 5. mai ut bilder i Drammen. Denne gang med 9 bilder på salgsutstilling i Glassfoajeen i Drammens teater. Omgivelsene er helt særegne. På den ene sida et gjenoppbygget, tradisjonsrikt teater med gull og plysj. På den andre sida den moderne foajeen der glassbyggerstein, hvite spotter og moderne møbler dominerer. Og altså en lang, mørk grå vegg å henge bilder på. I disse omgivelsene blir fotofatene spesielt interessante.  Her utfordres oppfatning av det vakre i blomstene på bildene – både hvit nøkkerose og viltvoksende orkideer. Og midt i det hele banker det helt spesielle Stubbehjerte.

Utstillingsåpning Galleri Festiviteten på Eidsvoll     

 

Lørdag 30. april 2011 klokka 14 åpner en utstilling ved Galleri Festiviteten på Eidsvoll der Tofteloftet er representert med 6 bilder. Et steinkast fra et av landets nasjonalmonumenter Eidsvollsbygningen, finner du Festiviteten. Sentralt beliggende på Eidsvoll Verk, noen få minutter fra togstasjonen som tar deg til Oslo Lufthavn Gardermoen på under 10 minutter – og kun 3 minutter fra avkjøringen til E6.
I det smakfulle galleriet har det vært utstillinger nå i ti år. I 2008 fikk de tildelt Olavsrosa. Tidligere i 2011 har
Kjell Erik Killi Olsen stilt ut grafikk og tegninger, mens billedkunstner Tor Olav Olsen har stilt ut malerier her. I mai 2011 vil Aadne Nilsen være hovedutstiller her og Tofteloftet stiller med fotofat under tittelen ”Sanselige stadier”.
Galleriet er åpent torsdag til søndag, fra kl. 12 til 17.


 

Tofteloftet lanserer nytt produkt     

 

Fleksifrontene som Tofteloftet har utvikla i samarbeid med dyktige  fagfolk har skapt  oppmerksomhet.  Norskog fikk først øye på denne løsninga med å bruke to pleksiglassplater montert mot hverandre da de besøkte Det norske Skogselskap i Wergelandsveien i Oslo. Norskog tok så kontakt og utfordra Tofteloftet til å produsere en løsning for presentasjon av informasjon og bilder på en måte som var like stilrein, men samtidig enkel å håndtere med tanke på å skifte ut bilder og informasjon ofte.

Den utfordringa  tok vi og 1. mars  kunne vi lansere et nytt produkt - det vi nå kaller ”Infofronter”.   De ble produsert både til A3 og A 2 format og er nå monteret i Norskogs lokaler på Lysaker.

 

 Flere lever lenger    

 

Det norske Arbeiderparti bruker  nå  Tofteloftets spesialutvikla Hedersgavebilder med det tradisjonsrike By og land – hand i hand- motivet trykka på papirmasseark for å vise at de setter pris på medlemmer med langt medlemskap i partiet.  Det er nytt at medlemmer med fartstid på 50, 60 og 70 år i partiet får denne typen oppmerksomhet, så usikkerheten var stor med hensyn til hvor mange det faktisk ville gjelde. En fersk ekstra bestilling av hedersgavebilder for de med 60 og 70 års medlemskap tyder på at folk både lever lengre og beholder partiboka lengre enn sjøl Arbeiderpartiet våget å tro...

 

Hurum-kunder     

Man blir ikke profet i eget  land, heter det.  Hvis det går   an å si at Tofteloftets land er Hurum, gjøres disse orda til skamme. Tofteloftet har hatt utstilling på to av kommunens mest prestisjefylte steder for sommerkunst – nemlig Filtvet fyr og Støa i Holmsbu, ordføreren har flittig brukt kortene våre som taleomslag og hilsner, på hennes kontor henger også fotofatet Stubbehjertet og en bunke kort er også blitt brukt som erstatning for vinflaske til flink foredragsholder. Privatpersoner i kommunen har også kjøpt bilder, både til seg sjøl, som konfirmasjonsgave og til bryllup. Siste nytt på den fronten er en forskalingssnekker som i februar stolt kjøpte fotofatet ”Hvit nøkkerose” og lovet at bildet skulle få hedersplassen over sofaen. Snakk om Mønsterkommune!

 

Buskeruds fylkeskunstner 2011  

Buskerud fylkeskommune arrangerte 8. februar for tredje   året på rad en prisaften i Drammens teater der de samla delte ut fylkeskommunens priser og stipendier. Artist og tekstforfatter Veslemøy Solberg fra Drammen ble årets fylkeskunstner 2011 og mottok et stipend på kr. 150.000.- Jeg er veldig rørt over å få et slikt stipend. Det er en stor anerkjennelse, sier Veslemøy Solberg. - Det å være kunstner er en risikosport, og nå får jeg mulighet til å fordype meg, fortsetter hun. Hun mottok også fotofatet Hvit nøkkerose som Tofteloftet har laget.

 

Kulturkofferten 

Med gullpreg og slagord bakt inn i bokstavene kunne Øvre Eiker stolt ta i bruk sin skreddersydde kulturkoffert. I tett samarbeid med Kultursjef Lidia Myhre og kulturkonsulent Reidunn Bollerud har Tofteloftet utvikla et nytt produkt. I denne flotte mappa skal vi putte informasjon om kulturlivet i kommunen - alt fra korps til teater og idrett. Deretter skal de utplassere kulturkoffertene rundt om kring på sentrale steder for brukerne av kultur i kommunen, forteller kultursjef Lidia Myhre.

     15.  januar

 

 

Planlagte utstillinger 2011

 

Mens 2010 var året for kunstnerisk gjennombrudd, ser 2011 ut til å bli året for å følge opp. Tre utstillinger er allerede planlagt.  

Fra slutten av april og ut mai stiller vi ut bilder på Galleri Festiviteten på Eidsvoll.

I mai stiller vi ut i foajeen ved Drammens teater – en yndet utstillings plass i et av landets flotteste teaterhus i byen som i løpet av de siste åra har finni fram til svanen i seg sjøl. Utstillinga vil være åpen alle dager fra  12 til 19.

 

Mot slutten av året stiller   vi ut på Norsk Skogmuseum i deres store, vakre galleri  med helt spesielt overlys. Norsk Skogmuseum er et museum med nasjonalt ansvar for utmarksnæringene jakt, fangst, fiske, skog, skogbruk og skogindustri. Museet blir årlig besøkt av over 110 000 personer og er dermed et av de største besøksmuseene i Norge. Åpningstid alle dager fra 10-16.

Nærmere datoer vil bli bekjentgjort.  

 

Rebestiller Rolls Royce

 

Innafor Kort-segmentet til Tofteloftet har vi etter hvert fått mye respons på  det vi sjøl kaller vår Rolls Royce når det gjelder foredling. Vi benytter her nemlig preg og trykk i kombinasjon. Resultatet understreker ytterligere den helt spesielle følelsen mottakeren av slike kort får i hånda. Dette er solid, vakkert og spesielt godt å ta på. Dermed løftes budskapet enda mer opp og fram. Moro var det derfor at Senter for klimaforskning som var med på å utvikle dette kortet i fjor nå bestilte kortet på nytt for å invitere til neste års konferanse.

Sekretariatsleder for Ny-Ålesund-symposiet 2011  ga klart uttrykk for at med  en så  VIP-tettpakka gjesteliste som de ønsker å stille med i juni, både av klimaforskere, politikere og andre beslutningstakere av internasjonal klasse legger de stor vekt på å  invitere på en riktig måte.

10. desember  2010

 

Kommunale jubileumsgaver 

 

Rådet for Drammensregionen ble  etablert i 2003 og består av ordførerne i de åtte   kommunene Hurum, Røyken, Lier, Drammen, Nedre Eiker, Øvre Eiker, Sande og Svelvik. Rådet fungerer som møteplass og regionalt forum for ordførerne. Samarbeidsområder er interkommunal tjenesteproduksjon, næringsutvikling og felles politikk utad. I forbindelse med at kommunene som utgjør rådet jubilerer, forærer de hvert sitt jubileumsbilde til Rådet for Drammensregionen. Først ut er

 Nedre Eiker kommune og Øvre Eiker kommune.

 

Fotografiet fra Nedre Eiker  

  

viser en av de rekordmange  viltvoksende orkideene kommunen er stolt av.  Fotograf er Roger Holmen.

 

Fotografiet fra Øvre Eiker

Fotografiet fra Øvre Eiker viser kveldsstemning ved Fiskumvannet. Fotograf er Dagfinn Kolberg.

 

Den kunstneriske foredlinga  der fotografiene trykkes på det for Drammensregionens industrikultur sentrale råstoffet rein, tørr cellulose står Hurum-bedriften Tofteloftet for. 

 25. november 2010

 

 

Transport og logistikk18.-19.oktober 2010 

Nærmere 80 foredragholdere bidro til å  gjøre konferansen for alle med interesse for transport og logistikk  til deres viktigste møteplass. Det er 51. gangen Transportbrukerkonferansen ble arrangert. Navnet på årets konferanse varr Transport og Logistikk 2010 og gikk av stabelen på Clarion Hotel Oslo Airport på Gardermoen den 18. og 19. oktober 2010. Tema for konferansen i år var lønnsomhet, innovasjon og miljøkrav. Kontakter dannes ofte i uformelle sammenkomster. I var det treretters festmiddag og underholdning og gode muligheter for sosialt påfyll. Bordkortomslagene med den fristende menyen var det Tofteloftet som har laga. I tillegg deltok Tofteloftet som en av mange utstillere.

 

 

Hedersgaver til trofaste medlemmer av Det norske Arbeiderparti  

 

Det norske Arbeiderparti har lang tradisjon for å hedre  sine trofaste medlemmer. I mange år har jubilanter som har vært med på laget i 25, 30 og 40 år fått utdelt en porselensplakett med den tradisjonsrike plakaten fra 30tallet – med by og land hand i hand. Nå har Tofteloftet laga tilsvarende hedersgavebilde for de medlemmene som har stått i partiet i henholdsvis 50, 60 og 70 år. ”Det dreier seg faktisk om rundt 100 personer hvert år, ” forteller Roar Thun i Det norske Arbeiderparti. Motivet er det samma, men nå altså trykka på papirmasseark og ramma tredimensjonalt inn. 

1. oktober 2010

 

 

 

 

17.september 2010 

 

Den tradisjonsrike Jubilantfesten til Södra Cell Tofte  avholdes på Holmsbu bad. Hit inviteres folk som har jobba ved fabrikken i 25 , 30, 40 og 50 år. Bordkortene var nok en gang levert av Tofteloftet, denne gang med ekte kalligrafisk utførte personlige bordkort til alle gjestene.

 

 

 

 

 

14.september 2010 

 

Bildet “Barklandskap” ble overlevert til firmaet Boligpartner AS ved adm. dir Gunnar Wedvik i forbindelse åpning av Deres nye hovedkontor på Tjuvholmen på Hamar under et arrangement for ansatte, leverandører, forhandlere og andre innbudte gjester. Giveren var Södra Interiör som på  denne måten hedret en av sine mest lojale kunder gjennom hele 14 år. Bildet vil bli en del av utsmykningen av det nye hovedkontoret som er et særpreget bygg som ligger vakkert til ved Mjøsas bredd.

 

Kunstnerisk gjennombrudd 

  

  

Slik skriver kunsthistoriker Hilde Hernes  -  ansatt ved et av Norges mest anerkjente gallerier om Tofteloftets kunstneriske prosjekt: 

”Mitt første møte med kunstverkene til Tofteloftet gav meg en umiddelbar lyst til å ”se mer”. Bildene er trykt direkte på arkene. I sentrum av bildet har en tusen tonn, kvadratisk presse satt sin tunge fot ned. Resultatet er en firkantet fatform som enten vender seg fra deg eller mot deg. På denne måten blir verkene deres ”tredimensjonale skulpturelle fotografier”. Verkene deres utfordrer fotografiets medium som, på lik linje med det spesielle materialet, er flatt. Flatheten til fotografiet forstyrres ved den tredimensjonale fatformen. Vi kan nesten si at verkene sammenblander både fotografiets og maleriets vesen: fotografiet er trykt slik maleriet er påført lerretet. I tillegg til at den tørre cellulosen gir fotografiet et annerledes kunstnerisk uttrykk, legger kunstnerne inn en indre ramme i fatet i mange av sine verker. Denne hvite, indre innrammingen legges nøyaktig på overgangen der industriens krefter har presset senteret på arket enten ut eller inn og gjort opplevelsen tredimensjonal. I noen verk fortsetter fotomotivet utenfor denne hvite rammen. I andre verk overtar det hvite og rammen fungerer dermed på to plan. Dette er nyskapende. Den flytende overgangen gjør at vi som betraktere blir fenget av disse enkle og svært så stiliserte verkene. Det som interesserte meg med det samme jeg møtte disse verkene, var sammenkoblingen mellom den indre rammen og verket. Det var linken til grunnproblematikken ”hvor begynner verket og hvor avsluttes det”? – som øyeblikkelig dukket opp i tankene mine. Her er det verk hvor fotografiet skrider utover og ”viser seg fram” eller beveger seg innover og ”gjemmer seg” i relasjon til den omkringliggende indre rammen. En ramme som i seg selv utgjør en stor del av kunstverket i sin helhet – mer enn hos andre verk jeg har sett. Den er på sett og vis en del av kunstverket som objekt, på lik linje med fotografiet som innenfor den konvensjonelle måten å lese et kunstverk – er det – som er objektet. I noen av kunstverkene fortsetter fotografiet som objekt utover selve den indre rammen, og rammer inn verket.Verkets vesen stiller spørsmål ved formen til kunstverket."

Teksten brukes i presentasjonsbrosjyra  som følger sommerutstillinga hos  "galleri   harald kjeldaas" på Frogner i Oslo. Det er på bakgrunn av denne teksten og det faktum at det både i Støa ved Holmsbu i Hurum og på dette galleriet kom opp røde salgslapper på åpningsdagene at juni 2010 representerer et kunstnerisk gjennombrudd. 27. juni 2010  

 

Samspill mellom skulpturer og fotofat     

   

”Jeg var veldig spent på hvordan mine skulpturer av  greske havsgudinner ville trives sammen med de 13 fotofatene fra Tofteloftet her i galleri harald kjeldaas på  Frogner i Oslo. Men det er ingen tvil om at de har det bra sammen. Faktisk synes jeg kombinasjonen er så vellykka – med Tofteloftets vannmotiver i det ene rommet og skog og åpne motiver i det andre at man  nesten skulle tro at dette var planlagt som en samarbeidsutstilling”. Det sa  skulptøren Peter Mandl  på åpningsdagen. Utstillinga står til 15. august. 27. juni 2010

 

 

 

  

Tofteloftet og Odd Nerdrum     

Ut mot gata i Frognervegen 22 har "galleri harald  kjeldaas" alltid hengende et norsk flagg. Det skal være lett å finne fram hit. To store  ustillingsvinduer underholder også ventende trikkepassasjerer. I hovedvinduet blei det for sommerutstillinga naturlig nok rydda plass til en glass-skuplturr av Peter Mandl og ett fotofat av Tofteloftet. Men hva med nabovinduet? Her står en rekke skulpturer galleriet har skaffa seg gjennom mange år. Ikke rart –  ettersom nettopp dette galleriet har  spesialisert seg på og blitt et av Norges ypperste på skulptur. Men her henger også for tida to bilder av Odd Nerdrum.  ”En underlig,  men ganske god følelse at trikkepassasjerene kan se på fotofatet   ”sirkel og sol ” fra Tofteloftet med det ene øyet og Odd Nedrums bilder med det andre, smilte Tiril b Bjørkvold på åpningsdagen.    27. juni 2010

 

Mellom  Pushwagner og Munch  

 

Lørdag 26. juni åpner årets  sommersalgsutstilling hos "galleri harald kjeldaas", Frogner i Oslo. Galleriet holder til i Frognerveien 22 i Oslo, like ved Frogner kino. I galleriets utstillingslokaler presenteres et bredt spekter av norsk kvalitetskunst; både maleri, skulptur, grafikk og fotografi helt fra de store norske mestere og opp til dagens unge, fremadstormende  kunstnere. Galleriet er et av de få galleriene som har valgt skulptur som sentralt satsingsområde. 2. juni - 20. juni. stiller   Pushwagner ut maleri, grafikk, tegninger og skisser.  Deretter slippes svensken Peter Mandl til med skulptur sammen med Tofteloftet og deres fotofat. Denne utstillinga vil bli stående til 15. august. Galleriet er åpnet 7 dager i uka.  Deretter åpner en utstilling med skultpurer av Fredrik K.B. og grafiske verk av Edvard Munch.

 

   

 

Stolt og rørt  

”Å se disse  vakre, ville blomstene som har fascinert meg en hel mannsalder nå omskapt til fotokunstverk på denne måte og presentert så elegant her i Nedre Eikers rådhus gjør meg stolt og rørt. Det sa avgåtte sokneprest Jan  Otto Eek som har vært ildsjel og pådriver for at kommunen skal smykke seg med den gaven naturen har gitt dem.  Ordfører Elly Therese Thoresen  var også  tydelig stolt og giver Terje Stykket ( th)  mente bildene her med på å bygge opp under det essensielle som folk Nedre Eiker kan være ordentlig stolt av. ”Dette er en 125-årsgave fra meg og Validus til kommunen med mye mening, uttrykte han. Fotograf Roger Holmen (tv) mentene  fotokunstverkene  på en  ærbødig måte har fått hver av de 26 orkideene han nitidig har fotografert til å framstå på sitt aller vakreste.    24. juni 2010     

 

Utsmykkingsgave   

     

Torsdag 24. juni   klokka 11.30 overrekkes   og avdukes den nye   utsmykkinga av Rådhuset i  Mjøndalen i forbindelse med Nedre  Eiker kommunes 125 årsjubileum. Nedre Eiker kommune er kjent som den kommunen i landet med flest viltvoksende orkideer. Det er noe kommunen er stolt av og bevisst på. Det har i flere omganger vært laga produkter med orkideer, for eksempel porselensamletallerkner.  

Det nye nå er at  blomstene ikke lenger bare er floradokumentasjon, men er blitt til  billedkunst. 

Det falt den kjente mjøndølingen Terje Stykket for.  I forbindelse med at kommunen i år er 125 år og konsernet hans - Validus - er 50 år, har Tofteloftet på hans bestilling laga tre serier fotokunstverk av alle disse blomstene.  To av seriene gir Terje Stykket til kommunen i jubileumsgave. 26 av bildene skal danne hovedutsmykkingen av Nedre Eiker rådhus – både i lokalene for innbyggerkontakten, utafor formannskapssalen, i etasjen for kultur og oppvekst samt på en rekke andre dertil egna plasser. Tidligere bilder er tatt ned, vegger sparkla og malt og alt er klart til å ta imot en helhetlig utsmykking.  Resten av bildene vil etter hvert blir brukt som utsmykking av andre sentrale bygg i kommunen – som skoler og sjukehjem .   24.juni 2010

20.juni  2010         

 Været kunne ikke vært vakrere og tonene ikke   mer  tradisjonsrike da  Royal Garden Jazzband åpna årets sommerutstillinger i Støa ved Holmsbu i Hurum. Mange hundre mennesker, både lokale og tilreisende fant sin plass på gresset, inntil den røde veggen, på knausene og fortærte kaffe, kaker, vafler og brus mens de ivrige jazztonene lada opp til øyeblikket da dørene blei åpna og de svært ulike kunstnerne  kunne presentere sine utvalgte verker.

 

20.juni  til 18. juli 2010         

Sommeren i Støa deler seg i to.  Årets første kapittel sommerutstilling som Hurum Kunstlag arrangerer i Støa har fått tittelen  "Nytt og Tradisjonelt". Hovedhuset rommer i år kunstutstilling med (fra venstre)  Hilde Knutsen keramikk og Tofteloftet med fotokunst og verket  "Vannviljer" , Astrid Iverslien med maleri, Oddmund Raudbergets maleri og skulptur.  Kjør fem rolige minutter videre sørover fra Holmsbu på Hurums vestside, parkering ved den store eika ved Billedgalleriet. Mens det kjente Holmsbu billedgalleri ligger opp i skogen  til venstre, finner du Støa ved å gå et par hundre  skritt på smal sti ned mot vannet til høyre.

 

Skog og tre 2011 - 16. og 17.  juni 2010      

16. og 17. juni 2010 blei den gamle tradisjonen med å samle hele skog-Norge gjenopptatt. Hele skogsektoren skal igjen samles for faglig oppdatering og inspirasjon. Konferansen er i regi av Norges Skogeierforbund og Det norske Skogselskap. Målgruppa er alle engasjerte mennesker i skogsektoren: Næringsutøvere, offentlige funksjonærer, forskere og politikere. Tidligere blei denne forsamlinga kalt Skogtinget. Det nye navnet er nå Skog og Tre 2010 - hele skogsektorens møteplass. Tofteloftet har laga konferansemappa alle deltakerne får ved ankomst, stiller ut bilder i vandreområdene og sørger for miljøvennlige bordkort med festmeny og stemningssløyfe på de lekkert pynta runde bordene.

 

 

3. juni 2010    

 

Oppslag i begge lokalavisene  

”Fjorten mølleklare kunstnere” var overskrifta i  Romerikes Blad åpningsdagen. ”For femte gang kan Nes Kunstforening inviterer til ustillingen først til mølla. Det er ofte tilfeldig hvordan sammensetninga av kunstnere blir, men med så mange utstillere er det viktig med variasjon. I år kan vi dessuten skilte med helt nye innslag i form av bildetrykk på cellulose og vesker av bilgummi, sier utstillingsleder Inger Vetlesen i Nes Kunstforening.

Raumnes skreiv om ”Først til mølla for femte år på rad.”

 

3.-6. juni 2010      

Sammen med 12 andre kunsthåndverkere er Tofteloftet med på den årlige langhelgsutstillinga i juni  ”Først til Mølla” som Nes kunstforening  arrangerer over tre etasjer i den nedlagte mølla. Her er nunofilting, keramikk, ørepynt, vesker av bilgummi, glasskarafler fra Bærums verk og altså kort og bilder i mange  formater fra Tofteloftet. 

  

1

19.mai 2010      

        

Maxbo i Norge fyller 15 år og i gave fra Södra Interiør – en viktig samarbeidspartner får de overlevert fotofatet Motorsagmoro. Det spesielle er at på denne produksjonen bilder er bakramma faktisk laga med listverk som Södra Interiør står bak. Planen er at bildet skal plasseres i Maxbos  hovedkvarter.  

14. mai 2010 

Utsmykkingsoppdraget hos Det Norske Skogselskap realiseres. Etter en grundig prosess  med direktør Trygve Enger skal Tofteloftet fylle til sammen tre skreddersydde bildeplasser i det nyoppussa hovedmøterommet som Det norske Skogselskap har i hjertet av sine ærverdige lokaler i Wergelandsveien 23 B i Oslo. Avtalen innebærer fem års leasing med utskifting av bilder to ganger årlig, ett fotofat og to motstående doble brettebildeplasser. Derigjennom får Det norske Skogselskap både en variert og nyskapende utsmykking samtidig som de når de fem åra er gått, kan velge hvilke av de utstilte bildene de til slutt overtar som permanent utsmykking. Møterommet brukes både internt og av eksterne.

 

5. mai 2010

 

Overlevering av fire unika-bilder til direktør ved Rådet for  Drammensregionen Dankert Freilem. De fire bildene utnytter variasjonen i elementene vann og skog, vom og grop, tett front og norsk åpning som alle er elementer av det estetiske variasjonsunivers Tofteloftet jobber innafor. ” Det var ikke lett å bestemme hvordan de skulle henges opp, for her ligger det utgangspunkt for mange variasjoner", sa Freilem, men var tydelig fornøyd med løsninga de hadde finni fram til i deres nye lokaler i Drammen.

 

 

 

 

20. april  2010 

 

 

Södran er en avis for ansatte i Södrakonsernet. I nr 2 / 2010 trykkes artikkelen ”Kunst for en kvart million på Södras masse”. Den forteller historien om hvordan botanisk informasjon har blitt kunstverk på  masse fra Södra Cell Tofte . Ingressen lyder slik: ”Akkurat nå trykkes det bilder av orkideer på papirmasse fra Södra. De rundt 80 kunstverkene koster 250.000 kroner å fremstille og kommer blant annet til å pryde rådhuset i Nedre Eiker kommune”.  

 

15. april  2010 

Södra Cell Tofte kjøper inn rullerende utsmykking på to plasser i hovedbygninga, administrasjon.  Seksjonsjef for personal &informasjon  Bjørn Frode Jacobsen forklarer innkjøpet med at hensikten er å vise hvordan Tofeloftet og Södra Cell Tofte  stadig samarbeider om nyskaping med utgangspunkt i industriens eget råstoff. ”Dessuten gjør bildene lokalene våre triveligere og ved at motivene skiftes ut blir det stadig noe nytt å se på. Det blir en stadig påminnelse om at det er viktig å tenke stort og annerledes ” sier han.

 

1. april  2010

 

 Etter langvarig, intenst arbeid lanserer   Tofteloftet en ny generasjon rammeløsning for fotofat. I samarbeid med flere erfarne fagfolk innafor både rammefaget og acrylplatebransjen har de skapt en helt ny løsning både utseendemessig og konstruksjonsmessige. Papirmassearkene legges nå fritt mellom to 4 milimeters acrylplater som holdes sammen med nagler i børsta stål.

Gropa til fotofatene lages det utsparring for på baksida.  

 

Svein Erik Bakken på Tofteloftet er svært fornøyd  med resultatet og forklarer bakgrunnen slik:  ”Alle som legger tregulv veit at de må beregne litt slingringsmonn inne ved veggene der gulvet får utvide seg og krympe  ettersom fuktighet og varme i rommet svinger med årstidene. Slik er det også med papirmasseark. Kombinasjonen av lange fibre og stor porøsitet gjør at kreftene i parpimassearkene er sterke. Forrige generasjon ramming med treramme bakpå bildene forsøkte å holde kreftene fast. Under ekstreme temperatursvingninger, for eksempel i trekkfulle resepsjoner med intense varmeanlegg kan bildene påvirkes av dette.

 Målet med den nye rammeløsninga er at disse endringene ikke oppstår. Vi vil fremdeles tilby den andre rammeløsninga til kunder som av estetiske foretrekker dette, men skylder da å gjøre oppmerksom på de faktiske forhold. Den nye løsninga som heter Fleksiramme ivaretar fotofatenes annerledeshet, ved å framheve det tredimmensjonale i bildene samtidig som kreftene i arkene får virke sideveis mellom acrylplatene så fritt som de behøver.

20.  mars  2010  

 

" Å slippe å kave rundt i siste liten når noen fortjener en gave eller oppmerksomhet skal bli deilig”.  Det ga Bjørn Frode Jacobsen,  organisasjonspsykolog i ledelsen ved Södra Cell Tofte klart uttrykk for da han kjøpte inn en bunke brettebilder og kort laga av Södras eget materiale. Så nå kan både kommende pensjonister, hedersgjester og andre kjernemedarbeidere se fram til hilsninger kunstferdig laga av eget råstoff. Og sekretæren slipper å bli sendt ut i hui og hast for å skaffe noe passende på kort, kort varsel...  

 

3. mars  2010

"Vaklende vårvann”  kjøpes inn av en kvinne som skal bruke det både på jobb og  privat.  Det ene bildet foræres en jubilerende kollega i Husbanken. Det andre bildet gis bort til en venn som fyller gylne femti. Tofteloftet var sjøl ikke til stede under  overrekkelsen, men både vi og vennene som hadde vært med på å spleise på gaven fikk følgende eposthilsen i etterkant:

  

”Kjære alle sammen, Tusen, tusen takk for det nydelige fototrykket jeg fikk av dere til min fødselsdag.   Da jeg pakket opp gaven på Theatercafeen i går, skjønte jeg med en gang ikke hva det var. For dere som ikke vet hvordan det ser ut, er det altså et foto gjengitt på kartong med riflet tekstur og brettet som en eske. Når fotoet blir stående ut fra veggen, får motivet en ekstra dimensjon. I dag har jeg studert bildet og det er så vakkert ! En utrolig fin symbolikk og et lyrisk stykke natur. Det skal få en fin plass hos meg!"

 

25.februar 2010 

 

”Vekstbasert kunst” er overskriften når Røyken og Hurum avis i sitt et eget spesialnæringslivs magasin skriver om Tofteloftet. Dette kvartalsvise, påkosta bilaget ”Pusterom” tar for seg alt fra utviklinga av gamle Spikkestad stasjon til nyprisbelønte Estatia Resort Holmsbu aller siste fornying, lokale naprapater, veterinærer, nysatsing på golf og altså på …den lille bedriften Tofteloftet har basert sin virksomhet på vekst, bokstavelig talt. Der produseres det med naturfotografier og cellulose som råvarer”.

 

 

 

 

 

 

20. februar  2009

Hurum Røde Kors er 100 år i år og bestiller invitasjoner laga av Tofteloftet. Festen  skal holdes på Holmsbu bad i april og bare en engere krets er invitert. Men leder i Hurum Røde Kors Thor Severin Haug var klar i sin bestilling: ” Det er viktig for oss å gjøre det ordentlig. Og ved å benytte lokale krefter som i tillegg gjør ting på en ny og elegant måte blir det meningsfullt for oss å bruke disse invitasjonene. Jeg er sikker på at det gir stemninga på jubileumsmiddagen vår en god start.”

 

 

1.februar – 1. juli 2010

Hurum kunstlag disponerer tre utstillingsplasser på Hurums store, moderne Spa hotell. På Quality Holmsbu Spa & Resort hotell møtes vann og strand, kropp og sjel. Blant  villaer og sjøboder finner gjestene stillhet og ro som pleier sansene. Med fokus på lekker design og en sunn livsstil er Quality  Spa & Resort Holmsbu et moderne livsstilshotell som nylig blei prisbelønt som Norges beste spa. Tofteloftet henger opp for salg bildene  ”Hjerterot” og "Isuvesen"  som begge er silketrykte  fotofat og "Trolltryne- digitaltrykt brettebilde.  

 

 

20. februar  2010  

Tofteloftet takker ja til Hurum kunstlags invitasjon om å   være med som en av seks  utstillere på salgsutstillinga Sommerutstiling 2010 i Støa, Holmsbu, Hurum.

Tofteloftet skal disponere et av rommene oppe i annen etasje i det rødemalte trehuset som har både skråtak og ekte takstein. Tofteloftets prosjekt har fått tittelen ”Vannviljer”.

Åpning er satt til søndag 20. juni og da blir det både vafler og jazzkonsert. Sommerutstillinga i Støa er delt i to og den første utstillingsperioden der Tofteloftet er med rundes av søndag 18. juli.                    

 

      

15.januar 2010  

En ekte Toftebrud bestiller både invitasjoner, bordkortmenyer og  takkekort – altså full festkolleksjon. Hun legger stor vekt på sammenheng, eksklusivitet og variasjon. I tett samarbeid utvikler vi en ny bruk av kortene der den påfallende strukturen i arkene blir det bærende estetiske element. Vi kaller designen ”naturell” og er ikke lite fornøyde med hvordan de skråstilte feriststripene bringer både særpreg og oppadgående stemning til invitasjonene. Fire  dager etter levering ringer hun og bestiller ytterligere 15 bordkortmenyer. Kanskje kolleksjonen gjorde at hun fikk lyst til å invitere enda flere til den store dagen? Bryllupet skal stå i mai….og takkekortene er allerede også bestilt fra Tofteloftets eksklusive sortiment.

 

 

 

5. januar 2010  

Cicero - Senter for klimaforskning inviterer til   klimasymposium i Ny Ålesund på Svalbard 21.-23. juni 2010. En eksklusiv gruppe norske og internasjonale forskere, politikere bedriftsledere og representanter for internasjonale organisasjoner skal møtes for å diskutere klimaendringer og klimapolitikk. Tofteloftet spesiallager invitasjonsomslaget og skaffer til veie ark som holder den nødvendige estetiske og miljømessige standard. CICERO Senter for klimaforskning ble grunnlagt av regjeringen i 1990 og opprettet av Universitetet i Oslo og er en frittstående  forskningsstiftelse tilknyttet Universitetet i Oslo som skal drive forskning, utredning, rådgiving og informasjon om nasjonale og internasjonale klimaspørsmål og klimapolitikk.

 

22. desember 2009   

Tofteloftet har inngått en stor fotokunstavtale med konsernsjef og hovedeier Terje Stykket i Validus AS.  Tofteloftet skal i løpet av første halvår 2010 levere tre serier med orkidébilder på tilsammen om lag 80 fotofat. Utgangspunktet er at Nedre Eiker med sine 24 viltvoksende orkideer er Norges orkideekommune nummer en. Stykket vil gi to av seriene til Nedre Eiker kommune som gave til kommunens 125 års jubileum i 2010. Den ene serien skal henges opp komplett til utsmykking i kommunes rådhus. Bildene i den andre serien skal plasseres rundt omkring i andre signalbygg i kommunen. Den tredje serien vil kjøperen  bruke blant annet i forbindelse med at det neste år er 50 år siden faren hans Torgeir startet opp engrosfirmaet T. Stykket AS med et lån på tusen kroner og en gammel drosjebil. I dag har virksomheten vokst seg stor. Mjøndalen-selskapet er i følge deres egen hjemmeside Norges største handelshus for skjønnhet og velvære og en stor aktør innen taxfreesalg ved de store norske flyplassene. Validus-konsernet hadde i 2008 en omsetning på vel fire milliarder kroner. I Validus inngår også det svenske helse og velværeselskapet Bringwell AB  med en årlig omsetning på nær en milliard svenske kroner.

20. desember 2009

Hurums ordfører tar i bruk sine spesialinnkjøpte kort fra Tofteloftet og finner sin egen vri på å sende julehilsen til de kommunalt ansatte. En binders og et pent trykka hilsningsark og god jul er i boks til mange. 

15. desember 2009   

Tofteloftet deltar med bilder i julelotteri hos to kunstforeninger på to ulike  arbeidsplasser, en i  Sverige og en i Norge. Den første trekninga blir foretatt hos Jernbanepersonalets Kunstforening – der bildene ”Hvit nøkkerose” og ”Strålestubbe” fra Tofteloftet er blant om lag 100 premier. Kunstforeninga er en av landets største kunstforeninger på arbeidsplassen, og består i dag av nær 200 medlemmer. Foreninga tilbyr omvisning på aktuelle utstillinger, foredrag samt utlodning av innkjøpte kunstverk to ganger i året. Den andre trekninga skjer på Södras  kunstlotteri i Växjö. Der deltar Tofteloftet med bildet Stubbehjertet blant om lag 100 bilder og andre kunstgjenstander.

 

27.november til 13. desember 2009   

På det tradisjonsrike Bjerkebygget på Steia, i Alvdal sentrum langt nord i Østerdalen åpner en ny butikk bygget rundt et nytt konsept. Huldra håndverk, mat og kultur DA er en håndverksbutikk og kafé med vekt på god kvalitet på produkter og mat. Seks kvinner fra fire ulike bedrifter har  gått  sammen om et felles konsept. Deltakerens overordnede forretningsidé er å skape et felles utsalg for egne og andres håndverksprodukter. En av leverandørene her er Tofteloftet som bidrar med bilder, kunsthåndverk og kort. Butikken og kafeen har et lavkostnadsbudsjett.  Mesteparten av inventaret, som disker og hyller, er bygget om, pusset opp og  møbler til kafeen, bord og stoler er for det meste gjenbruk og  skaper god stemning for folk som kommer innom – både  engangsbesøkende og stamgjester.

 

27.november til 13. desember 2009   

For første gang deltar Tofteloftet på Hurum kunstlag sin juleutstilling der medlemmer  viser et eksklusivt utvalg bilder. Salgsutstillinga holdes på Hønehuset på Tofte og er åpen tre helger for jul.  

 

 

 

6. november 2009 Julekort til AP-ledelsen    

De ville ha noe noe skikkelig og lekkert som samtidig var skikkelig lekkert. Derfor valgte ledelsen i Det norske Arbeiderpartiet for 2009 spesialproduserte julekort fra Tofteloftet. Etter god og kresen dialog gjorde dem til pionerer. Som første kunde endte de opp med et kortmed  både preg og trykk på ett og samme kort. Sølvprega snøkrystallstjerner på framsida og skreddersydde hilsener inni er det mange folk som velfortjent mottok som takk for innsatsen i året som gikk. (Foto: AP)

 

 

 

 

15. november 2009 

  

”Lag noe vakkert, noe som stemmer og som kan brukes til mange viktig anledninger.” 

Slik lød bestillinga fra Buskerud Fylkeskommune. Resultatet er todelt. For første gang er fylkeskommunen sin bjørnelogo gjort som blindpreg.  Som kunstnerisk illustrasjon en det utvikla en spesialutgave av Buskerud Fylkeskommune sin fylkesblomst, nemlig Hvit nøkkerose.

Første anledning kortene skal tas i bruk til er å invitere til utdelinga i Drammens teater på nyåret der stipender og hedring av mange dyktige utøver i Buskerud innen idrett og kultur skal foregå. 

 

 

  

6.-8. november 2009    

Nyskapinga brudepar i fotofat vekker stor oppsikt på Norges   Varemesse.  Samarbeidet med Drammensfirmaet Brudepikene gir stor interesse også for muligheten av å bruke Tofteloftets kort til å skape sin egen festkolleksjon –  alt fra invitasjoner til bordkort, menyomslag, festbooklet og takkekort. 

 

 

 

 

23.oktober 2009   Helsides artikkel i Drammens tidene:  Trykker rett på Cellulose  

 Kunsttrykk på celluloseark fra Södra Cell har satt Tofteloftet på kunstkartet. Den lille mann- og konebedriften vant den gjeveste prisen for nyskapende virksomhet på verdens største tre- og papirmesse i Stockholm. Vi trodde ikke vi hadde vinnersjanser, så vi hadde reist hjem. Og gikk glipp av prisutdelingen og middag med selveste Kungen, sier Svein Erik Bakken mens han henger opp det siste bildet i utstillingen på Papirbredden.  

 

 

 

 

19.-26. oktober 2009   

Med bokhandelen på den ene sida, Drammensbiblioteket på den andre sida, flis-siloen i tegl fra den gamle Papirfabrikken bak og Drammenselva i front er i alle fall elementene papir, vann, tømmer og papirhistorie på plass. Akkurat her stiller Tofteloftet ut fotofat og brettebilder i publikumsfoajeen på Papirbredden i Drammen. 7 fotofat og utvalgte motiver fra serien Bjørkekabal vises fram. Utstillinga er godt besøkt.  

 

 

 

 

  

6. oktober 2009 19.-26. oktober 2009     

Artikkel i Norsk skogbruk :”Lager kunst av papirmasse fra    industrien”. Tidligere  journalister Tiril b Bjørkvold og Svein Erik Bakken er gründerne bak Tofteloftet.  – Vi satser på kunst, kort og kontor, forteller  Bjørkvold.

 

  

3. oktober 2009      

Førjulstilbud på kort og bilder sendes ut til venner  og kjente. 

 

 

 

  

30. september 2009 

Stasomslag leveres til Brudepikene i Drammen for å være et   tilbud til brudepar som ønsker det helt spesielle både med tanke på invitasjoner, program, bordkort, menyer etc.

 

 

14. september 2009

Menydekorasjonskort leveres til festmiddag som Södra Skog holder på Ekebergrestauranten i Oslo for å feire at de har solgt 1 million tonn til Norske Skog Saugbruks i Halden. For øvrig er Saugbruks den største innkjøperen av papirmassekvaliteten Green 85 som også Tofteloftet benytter.

 

 

10. september 2009

Første takkekort med ekte fotografi lages i samarbeid med konfirmant ….
Bildet er tatt i familieselskapet, framkalt på normal måte og festes av kunden til Virketrykkortet med små putetape. Enkelt, lekkert og skreddersydd.

 

 

5. september 2009

Norsk teknisk museum tar inn kort for salg i kommisjon i museumsbutikken. Norsk Teknisk Museum ligger på Kjelsås i Oslo og er nasjonalmuseet for teknologi, industri, vitenskap og medisin. Visjonen er å bli Norges mest synlige, dristige og dialogorienterte museum. Museet holder interessante og lærerike utstillinger, aktiviteter og demonstrasjoner for hele familien og skoleklasser i grunn- og videregående skole. Museet har et interaktivt vitensenter.

 

 

2. september 2009

Södra Skog arrangerer Virkeskonferanse for 80 deltakere fra skogbruksnorge. Tofteloftet lager konferansemappene – av skogeiernes eget materiale.
Vi har dessuten presentasjonsutstilling av fotofat, brettebilder, mange typer kort og mapper. Interessen i kaffepausene på det faglig intense seminaret er stor.

 

30. juli 2009

Konfirmant bruker Virketrykk til invitasjoner. Hun velger i tillegg spesialkonvolutter for å framheve det spesielle ved kortene, nemlig lys grønne, delvis gjennomsiktig konvolutter i et materiale som lager en spesiell lyd når man tar på dem og åpner dem. Mønstret i pregekortet kan både anes og kjennes gjennom konvolutten. Dermed blir invitasjonen flere ganger så spennende å motta.

 

20. juli 2009

Hurum kunstlag tar inn kort fra Tofteloftet for salg i kommisjon på sitt sommerutsalgssted utafor Holmsbu, Støa. Støa ligger 1km sør for Holmbu. Stedet er kjent for sin kunstnerhistorie rundt Holmsbumalerne. Henrik Sørensen, Oluf Wold Torne og  Thorvald Erichsen var tre sentrale kunstnere innen den klassisk-dekorative norske malertradisjonen. De oppholdt seg her i mange sommere fra 1911 og utover. Tvers over veien for Støa vises mange av deres malerier i det berømte Holmsbu billedgalleri.

 

18. juli 2009

I en ny folder Oslo kongressenter trykker opp for å reklamere for seg som Mulighetens arena trekkes det fram at det i det nye, spennende lokalet Forum, som beskrives som perfekt til møter, selskaper, workshops med smakfullt, toppmoderne interiør og møbler. De legger også vekt på at stedet har kunst fra Tofteloftet – naturfotografier i virketrykk. Overlevert administrerende direktør Stein Skogli (t.v.) i Oslo Kongressenter

 

14. juli 2009

Stubbehjerte nr 21 kjøpes inn som gave til bryllup. Alle hjerter gleder seg.

 

 

12. juli 2009

Breiangen på Tofte i Hurum har i god Hurumtradisjon sommersalgsutstilling av bilder i sine restaurantlokaler. Tofteloftet er representert med tre bilder – fotofatet Boblevann og to kapitler i den nyskapte Bjørkekabal. Gjester kan henvende seg i baren for å kjøpe bildene.

 

 

10. juli 2009

Omslagkort med blindpreg brukes for å inviterer til 50årsdag på Tofte. Jubilanten er spesielt glad i dyp, norsk skaunatur og har valgt at feiringa skal ha preg av skau og det ekte norske. Det var derfor naturlig å velge det mellomste pregekortet med avtrykk av en ekte, naken grein.

 

 

1. juli 2009

Skogbruk og industri - langsiktig verdiskapning.

Södra Skog AS har gleden av å invitere til konferanse onsdag 2. september kl. 09.00 på Scandic Hotel Asker. Det nyetablerte selskapet Södra Skog AS inviterer de 80 viktigste aktørene i norsk skogbruk samt sentrale politikere til dagskonferanse på Scandic Asker 2. september og benytter blindprega omslagskort fra Tofteloftet. Spesiallaga konferansemapper er også bestilt og Tofteloftet er invitert til å utsmykke lokalet og være tilstede.

 

 

 

 

 

20. juni 2009 

Ikke bare se, men også røre – og lukte om du vil... Oppslag på LO-aktuelt sin nettutgave om utsmykkinga på Oslo kongressenter Folkets hus:
”Det er ikke hver dag det blir åpnet en ny sal i Folkets Hus i Oslo. Denne gangen har Kongressenteret valgt industriell fotokunst til utsmykking av det nye rommet. De to gründerne Svein Erik Bakken og Tiril b Bjørkvold har begge forlatt presselivet og startet sin egen bedrift på Tofte på Hurumlandet. De to har skapt et helt unikt produkt og brakt industrikonseptet inn i fotokunsten. Bildene deres har det omvendte prinsipp – Ikke bare se, men også røre – og lukte om du vil. Bildene er lagd av treverk – cellulose i tjukt format. De kaller det virketrykk. Er det noe Hurum er kjent for, bortsett fra tåke, så er det cellulose- og papirindustri. ” Sissel M. Rasmussen/LO-Aktuelt

Les hele her

 

18. juni 2009

”Som Arbeiderpartimenneske har jeg vært mange ganger her i Oslo kongressenter folkets hus. Det er her vi arrangerer den gigantiske LO konferansen og jeg har mange en gang tråkka rundt i rommene her. Som huring er det derfor sterkt for meg å oppleve at den lille, nyetablerte bedriften Tofteloftet samarbeider med Hurums største arbeidsplass, nemlig Södra Cell Tofte og får til noe så flott som denne utsmykkinga HEL VED. Og attpå til havner den her i storstua vår i Oslo når de åpner et nytt konferanselokale. Det vitner om nyskaping og sammehenger på et nivå som gjør meg som ordfører skikkelig stolt", sa Anne Hilde Rese på åpningsdagen.

 

 

18. juni 2009

Presentasjonen og offisiell overlevering av utsmykkingen HEL VED til Oslo Kongressenter Folkets Hus AB i Oslo.
Utsmykkingen av kongressenterets nye konferansesal ”Forum” består av til sammen 20 enkeltbilder av Tofteloftets industrielle fotokunstverk, og ble overlevert administrerende direktør Stein Skogli i Oslo Kongressenter.
Utsmykkingen HEL VED er desidert det største og mest spennende oppdraget på dette området for Tofteloftet, så langt. Hva var mer naturlig og ”politisk korrekt” i arbeiderbevegelsens ”storstue” å kalle utsmykkingen HEL VED – en hederskarakterstikk arbeiderpartikjempen og skaumannen Haakon Lie ofte brukte både om et godt stykke politisk arbeid og om folk han respekterte og satte pris på. Sjøl blei han gjerne karakterisert som sterk, hard og følsom – HEL VED.


Til stede på den høytidlige presentasjonen og overrekkelsen var blant annet ordfører Anne-Hilde Rese i Hurum kommune, leder Gårdeiergruppen Youngstoget-kvartalene, Steinar Saghaug, kunder og mange av Tofteloftets venner.
Oslo Kongressenter ble kåret til "Årets Konferansested 2006", og hele 150.000 deltakere på kongresser, konferanser, konserter, banketter, messer osv er innom senteret i året.

 

1. juni 2009

Første Toftekonfirmant tar i bruk det minste omslagskortet med blindpreg for å invitere til konfirmasjon høsten 2009.

 

20. mai 2009

Første konfirmant ved kristensamfunnet i Oslo tar i bruk omslagskort med blindpreg som takkekort. Noen av kortene sendes til og med utenlands.

 

11.mai 2009

Södra Cell Värö bestiller skreddesydde hilsningskort og drøyer ikke lenge med å ta dem i bruk.
”Idag använder vi det första av de fina korten vid avtackning av en pensionär. Han har dessutom varit chef i pappsalen, vid torkmaskinen, så det är extra lämpligt med ett kort av pappersmassa”

 

7. mai 2009

Södra FOU, konsernets egen forskningsavdeling kjøper sitt tredje fotofat – Barklag. Bildet er produsert både som silketrykk og med digital plotter. FOU velger plotterutgaven. Mens de to andre bildene henger i kantina, skal dette ifølge informasjons og kvalitetsansvarlig ved konserstabens forskningsavdeling, Mats Wallin plasseres i nærmere laboratoriet. ”Vi ønsker å bruke bildet som en inspirasjon til å minne om at forskning som regel er nytenking ut fra det vi holder på med til hverdags og ikke nødvendigvis luftige, fjerne ideer”, sier Wallin.

 

6. mai 2009

Fotofat og brettebilder henges opp for demopresentasjon på Södra Cells hovedkontor i Växjö, samt på fabrikkene i Mönsterås og Värö. Dermed er det mulig å erfare direkte hva papirmassearkene som konsernet produserer faktisk kan bli til av industriell fotokunst. Samtidig legges link til Tofteloftets hjemmeside ut på Södras intranett. Slik er det blitt enkelt å kunne bestille fotokunstverkene som gaver til spesielle anledninger både eksternt og internt.

 

3. mai 2009

En ny serie med blindprega omslagskort lanseres. De tre størrelsene har vært sitt uttrykk – det minste kortet med avtrykk av bølger i vann, det mellomste med en naken grein og det største med en hjertekabal. Preget samspiller med papirmassearkenes varierende, taktile overflate og skaper helt spesielle uttrykk både for den som gir det bort og den som mottar hilsningen.

 

1. april – 1. mai 2009

Tofteloftet holder stengt. Blant annet for å nyte solnedgangene.

 

31. mars 2009

Det tradisjonsrike serveringsstedet på Tofte, Breiangen gjestegård får nye eiere og satser friskt på levende lørdagsjazz, fotball på storskjerm og spennende mat. Tofteloftet får i oppdrag å lage annonsepresentasjonen i Den lokalen hytteguiden, med både logo, tekst, bilder og layout.


26. mars 2009

Hurum energiverk fyller 90 år i år og i forbindelse med sin store festmiddag kjøper de en tredelt løsning med både invitasjoner, ferdig trykka menyer og egne hilsningskort på Papirmasseark. ”Å ta ibruk papirmassearkene som faktisk produseres rett nedafor her vi holder til på Tofte, bearbeida av et annet, lite firma som holder til her på Tofte gjør at vi i Hurum Energiverk opplever at dette blir både vårt og flott, sier daglig leder Ragnar Nilsen.

 

15. mars 2009

Norsk skogmuseum tar inn kort for salg i kommisjon i sin museumsbutikk. ” Dette er midt i blinken for oss ved Norsk skogmuseum, sier ansvarlig for museumsbutikken, Ada R Bredalen. Vi skal følge med på det som er nytt, skikkelig og har sine røtter i norsk skog. Virketrykk er et spennende produkt, sier hun.

 

14. mars 2009

Hurum kommunen fornyer sitt offisielle hilsningskort som ordføreren sender til jubilanter, besøkende og andre som fortjener en hilsen. De velger fotomotivet fra den berømte prestegårdsalleen som ligger sentralt plassert ved kommunehuset på Klokkarstua. Fleksibel design gjør at kortet like gjerne kan brukes som bordkort som til blomsterbuketter. Og anledningene framover står visstnok i kø.

 

1.mars 2009

I samarbeid med en nysgjerrig og kreativ kunde utvikles Tofteloftets første konfirmasjonsinvitasjon. Vi tar i bruk kort med preg, familiens egne fotografier og sløyfer i organza tilpassa fargene. Ellers festes et sølvark med informasjonen inni. Den heldige førstebruker er Wilde Alexandra Grundvig som skal konfirmeres i Nærsnes kirke i mai. I kjølvannet utvikles også kort til bruk for bordkort/sanghefter og takkekort etter den store dagen.


25.-28. februar 2009

Tofteloftet deltar med egen stand på Norges eldste kulturarrangement - Kongsberg Marken. Vi stiller ut kort, brettebilder, 123-massebilder, fotofat, småhus og kort både med fototrykk og preging. Her er noen av kommentarene fra folk:
”Skikkelig fint, oj, så tunge, så dristig, så spennende, så fine bilder, tøft, faktisk veldig spesielt, optisk spennende, veldig fint, skikkelig annerledes, tøft, å kjenn så bløtt, de er veldig gode å ta på, skikkelig artig!”

 

23. februar 2009

”Pusterom” - Næringslivsbilaget til lokalavisa Røyken og Hurums avis i februar skriver om nyetableringer og tradisjonen med frokostmøter i Hurum næringsråd. De skriver en egen undersak om Tofteloftets utvikling. ”De har blant annet fått en internasjonal pris for et av sine produkter basert på rein, tørr cellulose”

Bildet er fra Røyken og Hurums avis.


21. februar 2009

Ordfører Anne Hilde Rese kjøper fotofatet ”Stubbehjertet” for å henge på den store, hvite veggen på ordførerens kontor.
”Da jeg overtok som ordfører for to og et halvt år siden, rydda jeg alle vegger, skuffer og hyller. Den veggen har jeg holdt av til noe som virkelig ville gjøre seg der, både innholdsmessig og estetisk. Endelig har jeg finni bildet som skal henge der”, sier ordføreren.

 

20. februar 2009

”Fra idé til kommersielt produkt” heter innlegget Tofteloftet holder på frokosten hos Hurum næringsråd. Et 40-talls personer fra lokalt næringsliv får høre hva som er skjedd de to åra som er gått siden Tofteloftet presenterte seg og sitt prosjekt i det samme forumet for nøyaktig to år siden. Forbausende mange av stikkorda fra den gang er gyldige fremdeles – det dreier seg om Kunst, Kort og Kontor laga ut fra papirmasseark produsert ved Södra Cell Tofte.

 

10. februar 2009

Buskerud Fylkeskommune bestemmer seg for å fornye rammen rundt hvordan de deler ut sine stipend og priser. For det første lager de til en festaften i Drammens teater der ulike avdelingsledere og representanter deler ut diverse kulturpstipend. Prisene er fra kroner 5000-150.000 kroner og går til talenter innen idrett og kultur, både ungdom og voksne. Tofteloftet har i forkant fått i oppdrag å utarbeide et fotofat som Årets fylkeskunster skal få som en gave, i tilegg til stipendet på 150.000 kroner. Motivet som blir valgt er Buskerud fylkes blomst, nøkkerose. Bildet blir delt ut som siste punkt på det høytidelige programmet fra scenen i Drammens teater av fylkesordfører Roger Ryberg. En fornøyd kongsbergforfatter og musiker Lise Knutsen tar imot både utnevnelsen som årets fylkeskunstner, pengene og bildet. (Foto fylkesfotograf Bjørn Johnsen)

 

 

5. februar 09

Helsides intervju med Tofteloftet i kundemagasinet Respons  om annerledes bruk av papirmasseark. Bakken og Bjørkvold siteres på følgende: ”We call it industrial art”

 3. februar 09

Tofteloftet inngår et utviklingssamarbeid med BYK, i Wesen Tyskland for å forske spesifikt på hvilke egenskaper farge trenger for å fungere optimalt sammen med trykk på papirmasseark. Dette gjelder både silketrykk og digital plotter.

 

30. januar

Tofteloftet får besøk av Lena-Carin Apoy, account manager i det verdensomspennende konsernet BASF og forsker ved BYK, det internasjonale kjemitilsetningskonsernet, Sönke Hüber. De ønsker å endelig overlevere plaketten knytta til vinnerbildet i SPCI sin konkurranse om nyskaping innafor papir og trykkindustrien 2008. Eller som statuttene sier det sjøl ”Honoring exeptional achievements in the value-added chain of paper production and paper converting”
På plaketten står det å lese: The winner of the first “Outstanding Paper Award” is the Norwegian company Tofteloftet A/S, which has developed a procedure that enables pulp to be printed in a very high quality. Even if this procedure is today considered to be more artistic than industrial, we welcome above all the success and the achievement of combining two concepts which had traditionally been considered to be incompatible.

 


29. januar

Fotofatet Stubbehjertet kjøpes inn som gave til alle som døgnkontinuerlig arbeider på kontrollrommet på tørkemaskin 1 og 2 ved Södra Cell Tofte. Uten deres fleksibilitet, nysgjerrighet, ærgjerrighet og deltakelse og samarbeid med Tofteloftet ville fotofatene aldri blitt skapt.

 

27. januar 2009

Mors matgleder er en delikatesseforerretning som selger norsk og hjemmelaga mat og munnfuller fra Norge. Avdelinga på Røa senter tar inn kort for salg i kommisjon.

 

 

16. januar 2009

Breiangen Gjestegård er et tradisjonsrikt serveringssted på Tofte. I mange år har drifta gått dårlig, men nå er lokale krefter i sving og lager både jazzlørdag og italiensk indrefilet. Dynamisk salgsutstilling av Tofteloftets brettebilder og fotofat åpner med motiver fra nærmiljøet til dette huset sentralt beliggende ved horisonten.

 

18. desember:

Tofteloftet selger både Fotofatet ”Stubbehjerte" og bedriftsjulekort til Oslofjorden regnskap.

 

13. og 14. desember 2008

Tofteloftet deltar på julemarked i Hønselovisas hus ved Akerselva i Oslo med kort, bilder og små brettehus.

 

 

 

 

1. desember 2008

Gapro, som produserer listverk, panel, gulv og limtreplater kjøper Fotofatet ”Stubbehjertet."

 

20. november 2008

Tofteloftet reiser til Växjö og leverer et opplag på drøyt 4000 julekort som de ulike avdelingene i Södrakosernet skal bruke jula 2008. I alt 43 ulike varianter er bestilt, så denne jula blir både Froh, Merry og God.

 

12. november2008

Södra Cell Tofte setter ny rekord og kjøper i løpet av fem dager brettebilder til tre ansatte som på en eller annen måte skal hedres.

 

11. november 2008

Tofteloftet får besøk av Hurums ordfører Anne-Hilde Rese (AP) som viser stor interesse og forståelse for Virketrykks funksjon for Hurum og Buskeruds tradisjonsrike treforedlingsidentitet. Hun forteller om hvordan hennes manns forhold til Cellulosefabrikken og papirmasseark blei helt forandra: ”Min mann har bodd på Hurum i 50 år. Det var først da han fikk se og ta på kort laga av Tofteloftet at Cellulosefabrikken på Tofte, den største arbeidsplassen i kommunen hans faktisk blei noe annet en stor arbeidsplass med litt for mye lukt. Plutselig blei fabrikken del av noe vakkert som angikk han”, sa ordfører Anne Hilde Rese.

 

1. november 2008

Etter å ha tatt med seg Vinnerbildet Lag på Lager på Lag på ulike fagkonferanser i flere måneder, har BYK ved Arne Krolle bestemt seg for å kjøpe bildet inn til konsernet.

 

 

15. oktober 2008

Vinnerbildet fra SPCI-konfernsen i mai omtales i Svensk papperstidining. Her gjengis også deler av juryens begrunnelse
”Att Tofteloftet kunne förena två koncept, som tidigare inte direkt varit förenliga, gör dem til vinnare, även om resultatet avser vara mer konstärligt enn processtekniskt, ” skriver BYK i företagets motivering.

 

28. september 2008

Faglig firmafesttur med kunder, samarbeidspartnere, leverandører, kunstnerkollegaer og andre for å oppleve forestillinga "Arbesdaer", utstillinga "Når enden kommer nær" og de gamle, ærverdige fabrikklokalene på Klevfos.

 

1. september 2008

Leverer i innflyttingsoverraskelsesgave Brettebildet Grantørr fra nygift Hun til Han.

 

12. august 2008

Leverer bordkort til den årlige jubilantfesten på Södra Cell Tofte

 

1. juli – 1. august 2008

Tofteloftet tar sin første ferie.

 

24. juni 2008

Oppslag i Eiker avis – ”Nyskapende” om virketrykk på rådhuset i Hokksund

 

23. juni – 13. juli 2008

Sommerutstilling med vann som tema i Hønselovisas hus på Sagene i Oslo. Tofteloftet deltar med ”Tvers imellom” - tre fotofat og kort.

 

24. juni 2008

Oppslag i Eiker avis – ”Nyskapende” om virketrykk på rådhuset i Hokksund

 

18. juni – 30. juni 2008

Utstilling på Øvre Eiker rådhus i Hokksund. Ordfører Anders B Werp overrekker blomster til Svein Erik Bakken. Foto: Sunniva Riste Andersen Mer

 

18. juni 2008

Dobbeltside i Nationen – "Vakre bilder av cellulose"

 

18. juni 2008

Skogselskapet i Buskerud deler ut skogselskapets diplom til 3 vinnere. Tofteloftet har laga diplomet.

 

5. juni 2008

Fotofatet Strålestubbe overrekkes i jubileumsgave fra Södra Cell Tofte ved Jon Tore Eriksen til Papir- og fiberinstituttet (PFI) i Trondheim ved forskningsdirektør Philip André Reme. Foto: Karl J. Gurandsrud

 

3. juni 2008

Leverer spiralisert omslag til Södra Cells nye presentasjonsbrosjyre trykka i forbindelse med deres 70-årsjubileum. Opplag 9500 eksemplarer - fordelt på 9 språk.

 

1. juni 2008

Fotofatet Stubbehjerte kjøpes som privatgave.

 

29. mai 2008

Tofteloftet vinner den internasjonale jubileumskonkurransen ”From bulk to brillance” på SPCI konferansen i Stockholm, verdens viktigste messe for papirindustrien. Vinnerbildet er fotofatet ”Lag på lager på lag”. Premissene var som følger: To celebrate the 100-year anniversary of SPCI – the Swedish Association of Pulp and Paper Engineers – BYK Additives & Instruments is sponsoring the “Outstanding Paper Award”. The winner will receive an award of € 1,000.00.The high-tech potential and diversity of daily used paper is often underestimated. More than 4,000 different paper qualities are in common use and a whole variety of specifications are available for niche products and specialist applications. We are looking for papers which fulfil at least one of the following topics:
• use of raw materials
• production – ranging from handcrafted methods to machine speed records
• converting and surface refinement
• final application
• other extraordinary characteristics
The best 25 papers submitted on the capability of this highly versatile material will be presented on stage at the Stockholm Gröna Lund Anniversary Party at 10:00 p.m. on the evening of 28 May 2008.

 

20. mai 2008

Helsides oppslag i Østlendingen – Cellulosekunst inn i varmen – om utstillinga på Klevfos.

 

9. mai 2008

Separatutstillinga ”Når enden kommer nær” åpner på Klevfos Industrimuseum, Løten kommune.
Åpent fra 10-16 hver dag med omvisning klokka 13.00. Stengt helgene i mai og fra 17. August. Siste åpningsdag 28. september
Mulighet for omvisning andre tidspunkt. Ta kontakt med formidler Håkon Tosterud på 62508806 eller ht@klevfos.no

 

20. april 2008

Leverer det første silketrykk fotofatbildet til nytt seminarrom på Papirbredden i Drammen. Bildet heter ”isuvesen”.

 

15. april 2008

Levering av bordkort til jubilantfesten i Hurum kommune

 

3. april 2008

Levering av mapper til årsmøtet i Viken skog

 

20. mars 2008

Levering av kort til Buskerud fylkeskommune

 

15. mars 2008

Levering presentasjonsmapper til Øvre Eiker kommune

 

10. mars 2008

Intervju med Tofteloftet i bladet Skogeieren 3/08 – Virketrykk – fototrykk på massevis

 

4. mars 2008

Tofteloftet deltar med stand på Kulturnæringenes dag i Drammen - Det bobler

 

20. februar 2008

Eksperimentering med silketrykk på papirmasseark settes i gang.

 

10. februar 2008

Levering av flere bilder til utsmykking av Södras salgskontor i Oslo

 

22. januar 2008

Levring av mapper til Södra Cell Tofte

 

Fra 14. januar 2008

Bilder utstilt for salg på HurumFoto

 

2007

10. desember 2007

Tofteloftet leverer spesialdesigna julekort til utvalgte kunder i opplag fra 50- 550 eksemplarer.

 

25. november til 17. desember 2007

Tofteloftet deltar på juleutstilling i Hønselovisas hus i Oslo.

 

9. november til 9. desember 2007

”Is på masse vis” stilles ut på en av Södras cellulosefabrikker – nemlig Värö.

 

19. oktober til 7. november 2007

”Is på masse vis” stilles ut i Växjö i Sør-Sverige, på Södras hovedkontor.

 

Fra 1. oktober 2007

Virketrykk kort i salg på Norli, Papirbredden i Drammen.

 

11.-12. september  2007 Brussel i Belgia

Utstillinga ”Is på masse vis” vises i Brussel i forbindelse med kundekonferansen ”Future Energy Research  - Fibre in Focus” som Södrakonsernet arrangerer for om lag 160 papirkunder fra hele Europa.

 

 

 

8. september 2007

Åpen fabrikkdag - Södra Cell Tofte i Hurum


Salgsutstilling med bilder både fra årets sommerutstilling ”Is på masse vis”  samt andre brettebilder, fotofat og kort.